REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cîţu, la şedinţa CNCCI: Am cerut creşterea numărului de paturi la ATI şi continuarea vaccinării în forţă

Cîţu, la şedinţa CNCCI: Am cerut creşterea numărului de paturi la ATI şi continuarea vaccinării în forţă

Replica API 15 martie 2021 | 00:16 1346

Premierul Florin Cîţu a solicitat, duminică, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), identificarea unor spitale noi care să se alăture celor existente în lupta anti-COVID, creşterea la 1.600 a numărului real de paturi la ATI, asigurarea stocurilor necesare de medicamente şi continuarea vaccinării în forţă.

Sursa foto: Florin Cîţu / Facebook

Cîţu a precizat, într-o postare pe Facebook, că, deocamdată, în România nu este o creştere accelerată a infectărilor, dar pentru precauţie sunt făcute pregătiri pentru un număr mai mare de cazuri.

"Am participat la şedinţa CNCCI, de astăzi, pentru că vreau să mă asigur că pacienţii şi personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creştere accelerată a infectărilor şi putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm, dacă respectăm măsurile de protecţie. Ne pregătim însă şi pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauţi şi a nu fi luaţi prin surprindere", a spus premierul, scrie Agerpres.

El a arătat că a cerut creşterea la 1.600 a numărului real de paturi ATI, identificarea unor spitale noi care ar putea să se alăture celor existente în lupta anti-COVID, asigurarea stocurilor necesare de medicamente în toate spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19, asigurarea echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale, un plan clar pentru situaţia în care va fi nevoie de detaşări de cadre medicale şi continuarea vaccinării în forţă.

"Nu trebuie să uităm că evoluţia pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorităţi. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecţie şi aşa salvăm vieţi", a transmis premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Balbaitul tupeist Cutzu Cutzu este multumit de modul cum au gestionst pandemia. Australia are 25 milioane locuitori si 900 decede iar noi cu 27 milioane avem 21000 morti. Cel m incompetent guvern de dupa revolutie!!!
5
0
Un guvern mai prost decat altul..cu boul suprem in frunte mereu..Arahat
5
0
Evolutia ,,pandemiei'', depinde de ordinele pe care le primiti!
4
0
Bai Catule , bai prostule , bai fumatule ... mai bine impoziteaza Multinationalele si Bancile Straine arora le-ati iertat datoriile pe 7 martie de 6 sute de milioane Euro , prostul plavanului !
6
0
Pai la fo 50 le.ati dat foc cu tot cu musterii, deci mai e loc. Sa puneti din alea cu stafilococus aureus direct sa fie clara directia de externare. Kent mai fumatz?! La scoala de medicina a lu kent totul e minunat!
5
0
Astia trebuie dati jos cat mai curand.Asa nu se mai poate.Destul. N-au murit oameni la revolutie sa ma vaccineze arabul si agramatul fonfanit in forta.Sa o vaccineze pe ma-sa in forta si pe tot nemul lor de secaturi umane.Oamenii mor in case ,bolnavi de plamani ca nu au bani sa se incalzeasca,de mancare,de boli cronice agravate si netratate .de un an de zile nu avem acces la cabinete medicale,investigatii,operatii boli cronice.Jos guvernul vinovat de genocidul din Romania de peste un an.Jos dictatura PNL.
13
1
cu ce continuam vaginarea citule,poate doar cu astra zevzeca la care au renuntat celelalte tari mue,doar cu aia si apoi cine a vazut vaccinarea in forta,poate doar tu dupa manuta de control din zori
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212