REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cîţu: Negocieri cu partidele pentru formarea majorităţii parlamentare, începând de luni; PSD să nu întârzie calendarul de învestire

Cîţu: Negocieri cu partidele pentru formarea majorităţii parlamentare, începând de luni; PSD să nu întârzie calendarul de învestire

Replica API 2 martie 2020 | 00:00 343

Florin Cîţu

Premierul desemnat, Florin Cîţu, afirmă că va negocia cu partidele parlamentare, începând de luni, formarea unei majorităţi şi cere social-democraţilor să nu întârzie calendarul de învestire a noului Guvern.

"Am depus lista miniştrilor şi programul de guvernare. Mandatul meu este clar: formarea unei majorităţi parlamentare cât mai repede. Începând de luni, împreună cu echipa de negociere a PNL, voi avea întâlniri cu partidele parlamentare pentru a forma o majoritate. Ştiu că se poate! Cer public PSD să nu mai întârzie calendarul de învestire a Guvernului în Parlament", a scris Cîţu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat a depus vineri la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare al Cabinetului său, după ce acestea au fost aprobate de către Biroul Executiv al PNL, în unanimitate. Singura modificare în componenţa noului Guvern este la Ministerul Finanţelor, unde a fost propus Lucian Heiuş.

Cîţu a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

"La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate - situaţia coronavirus. (...) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor. Va fi hotărâre de guvern săptămâna viitoare, prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă", a spus premierul desemnat.

Conform prevederilor regulamentare, Birourile permanente urmează să se întrunească pentru a stabili data şedinţei comune la cel mult 15 zile de la primirea programului şi a listei Guvernului. Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272