REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cîţu: Poliţia s-a retras în ultima perioadă. E momentul să revină, nu am trecut de pandemie

Cîţu: Poliţia s-a retras în ultima perioadă. E momentul să revină, nu am trecut de pandemie

Replica API 27 martie 2021 | 21:13 1882

Premierul Florin Cîţu afirmă că, în ultima perioadă, Poliţia "s-a retras", nu a mai fost vizibilă în acţiuni pentru respectarea măsurilor de stopare a pandemiei, dar este momentul să revină.

Florin Cîţu

"Dacă ai o carantină de formă nu ajută cu nimic. (...) Aceste măsuri (adoptate joi în Guvern - n.r.) cred că vor ajuta foarte mult în perioada următoare, veţi vedea şi în Bucureşti, eu cred că vom vedea efectele imediat. Eu m-am uitat şi pe ultimele cifre din Bucureşti, am făcut apel acum câteva zile la primari, la prefecţi, Ministerul Afacerilor Interne, să fie mai vizibile toate acele autorităţi care sunt responsabile, şi poliţişti, dar mai sunt şi alţii. Am cerut în discuţia mea cu prefecţii, cu preşedinţii de consiliu judeţean să nu mai văd luni, deci după acest weekend, acele imagini cu oameni care stau la cozi sau prin cluburi şi aşa mai departe, fără să respecte regulile de distanţare socială", a spus Cîţu la Digi 24, scrie Agerpres.

Întrebat dacă e nemulţumit de felul în care a acţionat Poliţia până acum şi dacă poliţiştii au fost indulgenţi, premierul a afirmat că această instituţie "nu a mai fost vizibilă" în ultima perioadă şi "e momentul să revină".

"Cred că s-a retras în ultima perioadă şi nu a mai fost vizibilă. E momentul să revină pentru că încă nu am trecut de pandemie şi sunt reguli care trebuie respectate. Am atras atenţia (...) că văd din ce în ce mai multe persoane pe stradă care nu poartă mască acum o lună şi jumătate şi am spus că dacă ne relaxăm prea repede ajungem la această situaţie şi, din păcate, am ajuns aici, iar măsurile pe care le luăm au doar rolul de a reduce aceste efect al pandemiei. Sunt măsuri luate după discuţii cu toată lumea, măsuri care să ne ajute pe noi să accelerăm campania de vaccinare şi să reducă presiunea de pe sistemul de sănătate, pentru că aţi văzut că este o presiune foarte mare", a afirmat premierul.

Acesta susţine că nu vor mai exista terase care să funcţioneze ilegal, menţionând că, în şedinţa de Guvern, a fost prezentat, în primă lectură, un proiect de lege privind suspendarea activităţii spaţiilor comerciale care nu respectă regulile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa te ia pe tine si guvernul lui
1
1
Mi se rupe de toti....
3
1
Eu stiu ca pol exista pentru a prinde infractori nu ptr purtarea mastilor si cotra covitului -----desteptul de Cutu
1
1
Bai, Isarescu si ai lui au vazut deja ca banii fraierilor de afara nu mai vin deja. Si cu ce draqu mai da el salarii bugetarilor? Atunci a pus pe unu din banca lui sa tipe in presa sa dea Catu 300.000 de bugetari afara, caci nu mai are bani.Nu l-am auzit ca zice ca vor fi bani in plus facuti de patronii romani.Deci salariile si pensiile vi le luati de la mana cu care romanii spala curul italienilor batrani, de la mana capsunarilor, de la mana sparanghelului. Acele maine ar trebui sa le pupati !!!!!!! Sa le faceti statuie celor plecati. Banii lor ii primiti. Dar e greu sa mai gandeasca cineva
2
2
Politisti nu sunt prosti . Au inteles ca suntem manipulati si nu mai vor sa fie mana voastra lunga care distruge economia si suflete nevinovate . Nu va place jigodiilor ca politisti nu mai vor sa va faca jocul mizerabil . Nu o sa va mai voteze nici pulea . Osa ne sugeti pulele la alegerile viitoare . Daca o sa mai treceti pragul de 5 % sa ziceti mersi .
9
2
Ce ai timpitule ,bugetari , sunt la fel de saraci ca tot restul oamenilor ,da?ca erau pricopsiti mai stateau in ploaie si frig sa manifeste pentru niste drepturi de 3 lei
5
2
Mai bine se retragea la timp tac-tu din ma-ta si nu mai aveam un prost ca tine .Idiotul satului!
13
3
Politistii si nu numai ei ar trrbui sa nu mi dea amenzi oamenilor care vor sa duca o viata normala, sanatoasa, fara masca, sa respire aer, sa se intalneasca cu alti oameni, cu membrii familiei, sa de plimbe liber. Orice politist sau jandarm sanatos la cap trrbuie sa refuze sa dea amenzi in mod ilegal, la comanda unor guvernanti fara demnitatea, care nu si iubesc poporul care i a ales!
11
1
Ia uite frustratii ce duc grija politistilor. Politistii in mare parte au inteles idiotenia acestor masuri impuse de oms. Astia de mai jos... Nu va fute grija de pandemie, ci va fute grija de salariile politistilor..... Hai sictir..
12
4
ce sa faci ma esti gonac de infestati_? du te ba baiatule si fierbeti nasul.Te ai facut militian ca sa eviti munca adevarata.
3
10
Solutia va fi injumatatirea salariilor bugetarilor. Cei plecati afara, la sparanghel si la ingrijit babe nu vor mai trimite bani. Nu vor mai sustine BNR ul, bugetul si implicit salariile militienilor si a celorlalti bugetari. Asa ca vedeti voi, salariile le luati datorita astora cu sparanghelul, nu cu ce produc patronii romani. Dar in curand si patronii din ro vor fi colegi de sparanghel cu cei plecati de mult. Eu stiu militieni care sunt afara la capsuni de ani de zile. Asa ca mucles, ca nu se stie ce criza poate aduce ziua de maine pt fiecare.
6
9
Sunt platit pentru 8h de program.Ce vrei peste, necesita plata orelor suplimentare,riscul de-a fugari infectati necesita spor covid asa ca daca nu faci platile stai tu pe strazi!
11
6
cine l-a adus si pe aiuritu' asta p'aici?
10
1
la usile PROXENETILOR si INTERLOPILOR SA LE IA SPAGA...TRAIASCA MILITIA DE CACAT DIN RO.
10
9
mizerie hastagista imputita!!!! mars afara la cules sparanghel!!
13
4
Draga dle Catu, militenii nu ies pe strazi. Stau in birouri si pazesc cheile de la sertarele unde au incuiate dosarele cu care isi ridica vile, iau masini de lux, etc Sa vedem cati tineri vor mai ramane dupa pandemie in tara! Veti ramane doar voi, bugetarii si pensionarii.
10
12

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212