REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cîţu: Să alocăm resurse pentru investiţii pentru a evita tragedii precum cea de la "Matei Balş"

Cîţu: Să alocăm resurse pentru investiţii pentru a evita tragedii precum cea de la "Matei Balş"

Replica API 30 ianuarie 2021 | 00:00 1436

Premierul Florin Cîţu a afirmat vineri, la finalul şedinţei de guvern, că "metehnele" sistemului de sănătate din România s-au văzut şi în cazul tragediei de la "Matei Balş", subliniind că e nevoie de alocarea a cât mai multor resurse pentru investiţii, şi a cerut angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, altfel vor pleca acasă.

Florin Cîţu

"Metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi (...) în această tragedie. Deşi au fost alocate resurse importante acestui sector - doar anul trecut au fost alocaţi aproape 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB -, doar o foarte mică parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor. Este momentul pentru toată lumea să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. Nu putem să cheltuim 90%, 95% din resurse doar pe salarii şi sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii, pentru a evita astfel de tragedii în viitor ", a declarat Cîţu la Palatul Victoria.

Premierul a punctat faptul că, după tragedia asemănătoare petrecută anul trecut la Spitalul Judeţean Neamţ, se pare că autorităţile nu au învăţat nimic şi a cerut angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, altfel vor pleca acasă.

"S-a întâmplat anul trecut şi se pare că nu am învăţat nimic din acea experienţă. S-a întâmplat astăzi din nou. Aşa nu mai merge. Angajaţilor din administraţie, angajaţilor din Ministerul Sănătăţii, inspecţiile judeţene de sănătate, inspecţiile de control ale Ministerului Sănătăţii le spun: ieşiţi din birouri şi făceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă. Este momentul ca în România, fiecare angajat din sectorul public să-şi facă treaba pentru care este plătit. Este pretenţia pe care o am de la angajaţii din sectorul public", a mai declarat Cîţu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drogatul Catu sa ia modelul Ponta dupa Colectiv si sa isi dea demisia impreuna cu intreg guvernul lui de incompetenti. Iohannis de ce taci ?
3
0
il fute grija de salariile doctorilor si profesorilor, macar astia au facut o scoala si continua sa inveve, nu spune nimic de salariile nejustificate ale celor, de la consiliul cincurentei, avocatul poporului, asf si tot felul de agentii etc, astia isi justifica lefurile imense?
4
0
competenta,asta lipseste. Cu bani nu puteti compensa incompetenta ,tontilor,idiotilor Daca pui un tont director,oricati bani ai da tontului,rezultatele vor fi dezastruoase,pt ca e tont.Sunt lucruri care nu pot fi cumparate cu bani,natarailor
4
0
or sa plece ei si o sa ramai tu citule sa le tii locul,janghina Dracului,mai degraba plecati voi hoti patentati cu seful vostru iohanis
4
0
pana sa nu mai cheltuiti pe salarii si sporuri puneti-i pe toti sa plateasca 25 la suta din castig CAS asa ca toti salariatii cinstiti si veti avea bani destui, ne-am saturat de evazionisti care ne rad in fata si zbiara la doctori, si de scutelnici care se lauda cu castiguri de zeci de mii dar platesc 2-3 la suta si de majoritatea diiaspora care munceste la negru dar plateste minim pe 1 an si are aceleasi drepturi!
2
2
de ani, dar prioritatea a fost alta:resurse pentru marirea averilor clasei politice si nu numai!
4
0
asa ai spus si dupa piatra-neamt, dar nu a-ti facut nimic. PE VOI VA INTERESEAZA VACCINAREA.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212