REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cîţu: Secretarii de stat, preşedinţii de agenţii sunt numiri politice. Trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit

Cîţu: Secretarii de stat, preşedinţii de agenţii sunt numiri politice. Trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit

Replica API 20 ianuarie 2021 | 00:07 1481

Premierul Florin Cîţu a declarat că la numirea secretarilor de stat şi a preşedinţilor de agenţii guvernamentale va ţine cont de mai multe criterii de moralitate şi competenţă, respectiv "fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti", astfel încât cel numit să fie "omul potrivit la locul potrivit".

Florin Cîţu

"Nu se schimbă foarte mult de anul trecut, priorităţile rămân aceleaşi, investiţiile, investiţiile sunt prioritare. Bineînţeles, în continuare avem cheltuielile pentru Sănătate pe care trebuie să le facem în contexul acestei pandemii, dar este momentul să începem să facem şi reformă. (...) M-am uitat peste costuri, peste modul în care sunt banii administraţi în administraţia publică, trebuie să facem un sistem public eficient şi profesional, nu mai putem să mergem înainte astfel. Şi aici va porni, şi vreau să fie foarte clar, pornim de la Guvern, de la oamenii pe care-i numim în Guvern. Şi vă spun clar şi ferm, secretarii de stat, preşedinţii de agenţii, e adevărat, sunt numiri pe care le facem acum şi sunt numiri politice, dar în acelaşi timp va trebui să fie omul potrivit la locul potrivit, fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti. Sunt trei criterii de la care nu abdic atunci când vor fi numiţi aceşti oameni", a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM, întrebat pe ce se va baza filozofia privind alcătuirea bugetului pe anul 2021, scrie Agerpres.

Premierul a afirmat că este un Guvern pe care îl girează şi, în aceste condiţii, va trebui să fie "populat de profesionişti".

"Este o declaraţie fermă şi un lucru de la care nu dau înapoi. (...) Profesionalism, pentru că vreau acest lucru de la toată administraţia publică şi dacă vreau de la toată administraţia publică, pornim cu Guvernul", a completat Cîţu.

Şeful Executivului a subliniat, în context, că resursele care vor fi alocate către companiile de stat, în special cele care au înregistrat pierderi, vor fi condiţionate de un plan de reformă.

"Trebuie să vedem un plan prin care aceste companii pot să arate profit, pentru că dacă nu arată profit, nu prea văd de ce am băga bani în aceste companii la nesfârşit. (...) Aştept soluţii de la miniştrii de resort, care trebuie să vină cu plan de reformă. Şi, al treilea lucru pe care l-am cerut, o prioritizare a investiţiilor. (...) Nu are sens să începem 1.000 de proiecte şi să nu facem niciunul, trebuie să prioritizăm şi să începem proiecte pe care să le şi terminăm, trebuie să alocăm resurse acolo unde avem cea mai mare probabilitate de a face un proiect, un proiect important pentru România", a afirmat Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica sa va puneti oamenii vostri in toate functiile ,indiferent cat de incompetenti sunt!
3
0
Si daca numirea politica nu este direct proportionala cu competenta profesionala, cum este cazul celui care a luat Arsvomul pe persoana fizica ce facem? Desfiintam agentia probabil..oricum la ce valoare are, adica zero, asta se va intampla..
4
0
Exact dnule Catu, exact cum e asa de bun nicolescu terminatul Constantei ajuns acum secretar de stat sau stelica ionica fost avocat de-al lui mazariche ... acum ministrul injustitiei si care a furat o garsoniera ca era ma-sa la Primaria Constanta.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920