REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cîţu: Sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei

Cîţu: Sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei

Replica API 29 martie 2022 | 23:34 500

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit cu Marisa Lago, înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ al SUA, cu care a discutat despre situaţia de securitate, sancţiunile aplicate Rusiei şi intensificarea schimburilor comerciale.

Florin Cîţu

"Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ pentru comerţul internaţional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile", a scris Cîţu, luni, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El arată că a transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor pentru apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române.

Preşedintele Senatului notează şi că SUA susţin aderarea României la OECD, în clubul naţiunilor dezvoltate. De asemenea, Cîţu precizează că oficialul american a reiterat susţinerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) şi pentru Iniţiativa celor Trei Mări.

Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România.

"Urmează o perioada bună pentru toţi românii, prin investiţiile care vor veni în România. Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerţ pentru antreprenorii şi companiile româneşti, într-un mediu corect şi predictibil", arată Cîţu.

Preşedintele Senatului efectuează, împreună cu o delegaţie de parlamentari, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, în perioada 24-30 martie, fiind programate întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi cu comunitatea românească din zonă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine ai intra la puscarie boschetarule
0
0
tu sa taci jegule ! nu mai faceti afirmatii caRE POT ATRAGE CONECINTE NEGATIVE ASUPRA TARII !! VREI RAZBOI CU ORICE PRET , NU ????
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272