REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cîţu: Vom reforma companiile de stat, vom elimina furtul din banul public

Cîţu: Vom reforma companiile de stat, vom elimina furtul din banul public

Replica API 24 mai 2021 | 19:11 1434

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că nu este nimic nou în ceea ce priveşte reformele propuse, arătând că şi-a asumat reforma în companiile de stat, reducerea risipei şi eliminarea furtului din banul public.

Florin Cîţu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce pregăteşte Guvernul pentru eliminarea distorsiunilor pe impozit, pe venit, profit şi proprietăţi.

"Acolo scria excesiv, era vorba de motivaţii sau taxe excesive. Pentru a şti exact la ce ne referim trebuie să facem o analiză să identificăm care sunt excesive, care sunt aceşti stimuli care sunt peste medie şi apoi vom lua o decizie, acolo punem direcţia în care vrea să meargă această economie", a spus premierul, după ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti.

El a explicat că şi-a asumat reforma companiilor de stat, reducerea risipei şi eliminarea furtului din banul public.

"Nu e nimic special şi am văzut că au fost comentate aceste reforme în spaţiul public. Nu e nimic nou. Este ceea ce am spus din primul moment. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscal-bugetară, în Planul de Convergenţă şi ele sunt şi în PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public şi mi le voi asuma de fiecare dată. Dacă înţelegem sau dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană trebuie să facem aceste reforme. Nu le facem că ne spune o instituţie internaţională sau alta, le facem pentru că aşa este bine pentru România", a afirmat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta vorbeste de parca au gastigat alegerile ieri.Ei fura de sting sub pretextul covid
1
0
Ce sa eliminati cand sunteti mana in mana cu PSD,ex actualul director CT BUS CONSTANTA omul lui FELIX STROE,rusine PNL
8
1
Mars fgm de lingau! Te-au largit baietii pana ai dat in balbaiala fgm de p isat. Mwe cu kkt tie si la tot p n l ul
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272