REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ciucă, de Ziua Drapelului: Militarii aflaţi în teatre de operaţii fac Tricolorul cunoscut şi apreciat în întreaga lume

Ciucă, de Ziua Drapelului: Militarii aflaţi în teatre de operaţii fac Tricolorul cunoscut şi apreciat în întreaga lume

Replica API 27 iunie 2020 | 00:00 988

Militarii aflaţi în teatrele de operaţii şi în misiuni internaţionale, "prin excepţionalul exemplu de dăruire, profesionalism şi curaj, fac Tricolorul cunoscut şi apreciat în întreaga lume", a declarat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, vineri, de Zilei Drapelului.

El a amintit că vineri se împlinesc 172 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca drapel naţional.

"Utilizat ca simbol, pentru prima dată, de pandurii lui Tudor Vladimirescu, în 1821, şi consacrat ca drapel al românilor în timpul Revoluţiei din 1848, tricolorul exprimă tot ceea înseamnă patrie, neam, trecut, prezent şi viitor, constituindu-se astfel, de-a lungul timpului, în entuziasmul care a insuflat în conştiinţa românilor idealurile de mândrie, dragoste de ţară, dorinţa de unitate şi independenţă", a afirmat ministrul, scrie Agerpres.

În acest context, Ciucă a amintit şi de apartenenţa României la NATO şi Uniunea Europeană.

"Ne mândrim cu toţii că Drapelul României este arborat la sediul instituţiilor internaţionale, cum sunt Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, în rândul ţărilor care au făcut ireversibil pasul spre democraţie. Suntem la fel de mândri atunci când drapelul românesc flutură pe cel mai înalt catarg la întrecerile sportive şi la manifestările culturale internaţionale", a punctat ministrul.

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, vineri, în Piaţa Tricolorului din Capitală, în cadrul unei ceremonii organizate de Prefectura Capitalei, Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Apărării Naţionale.

În cadrul ceremoniei, drapelul - care a fost depus pentru sfinţire joi seară în biserica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" - a fost readus în piaţă, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României.

Ceremonii similare au fost organizate în toate marile garnizoane din ţară.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272