REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ciucă: ONU, factor vital de echilibru, luptă constant pentru bunăstarea şi pacea globală

Ciucă: ONU, factor vital de echilibru, luptă constant pentru bunăstarea şi pacea globală

Victor ROTARU 25 octombrie 2023 | 00:00 213

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat la împlinirea a 78 de la fondarea ONU, că această organizaţie internaţională a rămas "un factor vital de echilibru, care luptă constant pentru bunăstarea şi pacea globală".

Ciuca: ONU, factor vital de echilibru, lupta constant pentru bunastarea si pacea globalaNicolae Ciucă

"Celebrăm astăzi împlinirea a 78 de ani de când pacea, cooperarea şi dialogul au devenit coordonatele de bază ale relaţiilor dintre ţări, modificând radical contextul internaţional existent în perioada interbelică. Înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a venit în 1945 ca o necesitate de a preveni o nouă conflagraţie mondială, prin crearea unui cadru în care statele lumii să coopereze pentru soluţionarea oricăror probleme economice, sociale, culturale sau umanitare", a scris Ciucă. 

El a subliniat că România, după ce a devenit membru al ONU în 1955, şi-a consolidat relaţiile cu statele lumii.

"De când a devenit membru al ONU, în 1955, România şi-a consolidat relaţiile cu statele lumii şi a descoperit noi parteneri de dialog şi colaborare pe toate meridianele globului. De atunci şi până azi, diplomaţii români care au lucrat la ONU au reprezentat cu onoare şi profesionalism interesele României, în special în ultimele trei decenii. Oricât de complicate au fost multe momente de după 1945, ONU a rămas un factor vital de echilibru, care luptă constant pentru bunăstarea şi pacea globală", a adăugat Ciucă, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212