REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ciucă: Parteneriatul dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări

Ciucă: Parteneriatul dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 771

Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări, investiţiile franceze în ţara noastră reprezentând 10% din totalul investiţiilor străine directe, cu o valoare de 8,7 miliarde de euro, a declarat vineri seară prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă

Şeful Executivului a participat, vineri seara, la Gala Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceze din România.

"Anul acesta Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză aniversează 26 de ani de activitate în România. Importanţa dumneavoastră se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro. Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească. Apreciez în mod deosebit faptul că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând locul 3 la exporturi şi locul 7 la importuri. Locul 3 este deţinut de Franţa şi în clasamentul investitorilor, cu investiţii de 8,7 miliarde de euro, reprezentând aproape 10% din totalul investiţiilor străine directe", a afirmat Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

El a subliniat că investitorii francezi au, astfel, o prezenţă "semnificativă şi solidă" în România şi a salutat contribuţia acestora la dezvoltarea economiei româneşti.

Premierul a evidenţiat şi faptul că pentru Guvern, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză reprezintă un partener de dialog important, apreciind deschiderea spre discuţii transparente legate de oportunităţile de investiţii şi dezvoltare oferite de România.

"De la preluarea mandatului am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii CCIFER, ultima în urmă cu câteva zile, şi apreciez dialogul cât se poate de consistent pe probleme economice şi aspecte ale mediului de afaceri din România. Cum, de altfel, şi dumneavoastră sunt convins că apreciaţi deschiderea şi importanţa pe care Guvernul României o acordă partenerilor care doresc să investească în ţara noastră, precum şi cadrul fiscal pe care România îl asigură dezvoltării unui mediu de afaceri consistent", a declarat Ciucă.

În context, premierul a dat asigurări că România reprezintă o destinaţie de luat în seamă pentru transferarea investiţiilor franceze, atât din zona de conflict, cât şi din zone mai îndepărtate, pentru creşterea rentabilităţii proiectelor.

"Deşi traversăm crize multiple, cu implicaţii la nivel global, am reuşit să asigurăm stabilitate şi predictibilitate pentru politicile fiscale. Prin măsurile pe care le-am luat, am reuşit să câştigăm încrederea investitorilor, a dumneavoastră, încredere care s-a tradus prin creşterea investiţiilor străine directe cu 43,7% în primele 7 luni ale anului, ajungând la cifra de 5,5 miliarde euro", a adăugat Ciucă.

Şeful Executivului a evidenţiat şi faptul că, astăzi, România este o ţară sigură, capabilă să aibă un rol activ în regiune şi în lume, alături de prietenii şi aliaţii săi.

"Prezenţa militarilor francezi în ţara noastră confirmă soliditatea deciziei noastre de a ne apăra împreună valorile comune", a adăugat el.

Totodată, acesta a punctat faptul că Guvernul este preocupat să ia cele mai bune măsuri pentru a crea un climat de afaceri cât mai atrăgător pentru oamenii de afaceri, menţionând demersurile României privind aderarea la OCDE şi Spaţiul Schengen.

"După aderarea la Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, procesul de aderare la OCDE, aderarea la Spaţiul Schengen sunt obiective importante de ţară pe care ni le-am asumat şi pentru realizarea cărora facem eforturi intense la nivelul tuturor instituţiilor. Şi sunt sigur că, împreună cu dumneavoastră, aşa cum am demonstrat până acum, putem să îndeplinim aceste obiective. De asemenea, vă asigur că toate aceste eforturi vor da rezultate, pentru că atunci când ne asumăm proiecte importante pentru viitorul ţării, reuşim să le ducem la capăt. Istoria recentă confirmă determinarea noastră de a realiza obiective majore pentru dezvoltarea României, pentru integrarea deplină în familia europeană. La final, vă rog să-mi daţi voie să vă urez succes în activitatea dumneavoastră; să aveţi cât mai multe investiţii în economia românească!", a mai spus Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510