REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ciucă: Populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor

Ciucă: Populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor

Victor ROTARU 30 septembrie 2023 | 00:00 313

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la Dublin, că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor.

Ciuca: Populismul afecteaza democratia si pune in pericol drepturile civile ale tuturor

"Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor", a spus Ciucă în cadrul unui panel al Conferinţei.

Potrivit preşedintelui Senatului, în contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO. El a arătat că din acest motiv România trebuie să se poziţioneze responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune.

De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul Conferinţei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei.

"Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile", a spus el, potrivit agerpres.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
1
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
3
0
Drepturile civile sunt doar in aparenta. ia du-te la orice banca si spune-le ca nu esti obligat(a) sa le dai nr de tel cf Regulamentul BNR ia sa vezi reactie turbata la domnishoricile alea de la ghiseu din cele mai blande matze devin tigroaice ciupite de chizdoc. Nu mai zic de organili statului. La protectia consumatorului iti scuipa seminte in cap cu un dispret suveran. Te iau si la bataie daca ai pretentia sa se duca in control. Cica tu esti de vina. Asa ca ince incet - 33 adica ZZ in chirilica adica Zavodni Zapad adica Moarte Vestului si lu' ciuca buhaiul amerloc de care au ras pana si aia de la US Army War College - e pe youtube filmarea.
5
0
Incompetenta afecteaza democratia. Cei ca tine, ciuca, cei care se uita in oglinda si nu isi vad lungul nasului. Tu, primarul w.c., plavanis, ciolacu, bode, etc. Voi omorati democratia si sufocati oamenii.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468