REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ciucă: Putem obţine 10 miliarde de lei reducând cheltuielile și printr-o colectare mai bună

Ciucă: Putem obţine 10 miliarde de lei reducând cheltuielile și printr-o colectare mai bună

Replica API 28 mai 2022 | 00:00 972

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că, prin măsurile anunţate la începutul săptămânii, pot fi obţinute 10 miliarde de lei din reducerea cheltuielilor bugetare şi 10 miliarde de lei printr-o colectare mai bună la bugetul de stat.

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciuca / Facebook

"Simulările pe care le-am făcut au vizat măsurile pe care le-am anunţat la începutul acestei săptămâni, iar din analiza pe care Ministerul Finanţelor a prezentat-o a rezultat că putem să obţinem o sumă de 10 miliarde de lei din reducerea cheltuielilor bugetare la bunuri şi servicii şi alte articole bugetare şi, de asemenea, 10 miliarde de lei printr-o colectare mai bună la bugetul de stat", a explicat Ciucă, într-o conferinţă de presă, la finalul Consiliului Naţional al PNL, reunit la Poiana Braşov, scrie Agerpres.

El a fost întrebat dacă în viitoarele modificări ale Codului fiscal se vor regăsi deduceri pentru persoanele singure care au un anumit venit.

"Nu pot să vă răspund la această întrebare, pentru că aşteptăm săptămâna viitoare să se finalizeze analiza şi, în funcţie de analiză, vom avea şi comunicarea pe ceea ce ne asumăm. Este un demers pe care l-am asumat în interiorul coaliţiei, el va fi supus dezbaterii publice şi, în final, vom lua decizia", a răspuns premierul.

Întrebat şi dacă Executivul vizează alte măsuri de sprijin pentru populaţie şi firme în contextul în care nivelul inflaţiei ar putea ajunge până la 15% până la finele anului, Ciucă a răspuns: "În funcţie de evoluţia bugetului şi în funcţie de evoluţia în tot ceea ce înseamnă efectele pe care le va produce inflaţia avem în vedere măsuri care să vină şi să menţină echilibrul în tot ceea ce priveşte atât activitatea economico socială, cât şi partea aceasta de protejare a cetăţenilor vulnerabili. (...) Totul depinde de situaţia financiară la jumătatea anului şi vom avea toate datele concrete la momentul în care vom face rectificarea bugetară".

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice "Sprijin pentru România", în valoare de 1,1 miliarde euro. Este vorba despre:

* amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă;

* acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public;

* acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile urmează să fie aplicate la data de 1 iulie.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

* diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială;

* suspendarea angajărilor la stat;

* creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

* accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei, precizează sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poti obtine 100 miliarde lei daca tai pensiile si salariile speciale,reduci trintorii bugetari!
0
0
Parandarat politic tara hotilor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272