REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Mie., 21 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6646
3.4° Constanța Miercuri, 21 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6646
 

Ciucă și Ciolacu, huiduiți la Iași, unde AUR a organizat un protest. Ciolacu: „Eu chiar vă iubesc”

Ciucă și Ciolacu, huiduiți la Iași, unde AUR a organizat un protest. Ciolacu: „Eu chiar vă iubesc”

Andreea VREJOIU 24 ianuarie 2023 | 16:04 676

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au fost huiduiți la Iași, la manifestările de Ziua Unirii Principatelor. În paralel cu ceremonia oficială, AUR a organizat acolo un protest. S-au auzit fluierături și strigăte ca „Hoții”. Cei doi lideri au făcut însă apel la unitate.

Ciuca si Ciolacu, huiduiti la Iasi, unde AUR a organizat un protest. Ciolacu: „Eu chiar va iubesc”

Cei doi lideri au plecat de la manifestări după parada militară și nu s-au mai prins în tradiționala horă a Unirii.

„Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”, și-a început Ciolacu discursul, la auzul huiduielilor din public.

„În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Doar împreună putem crea un viitor mai bun”, a spus Ciolacu.

„Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat ca doar poporul să fie unit. Unitate a fost şi între conducători, personalităţi puternice cu viziuni proprii şi convingeri diferite au reuşit să se unească într-un scop comun: Unirea Moldovei cu Ţara Românească", a mai spus Marcel Ciolacu în discursul său.

La rândul său, Ciucă a spus, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, că lecţia istorică rămasă peste timp e că prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor por fi atinse cele mai ambiţioase obiective.

„Mă bucur să revin la Iaşi, într-o zi cu o semnificaţie specială pentru România. Astăzi sărbătorim împreună Ziua Unirii Principatelor Române, actul fondator prin care naţiunea română a pus bazele modernizării şi emancipării statului şi a început opera neobosită a unificării poporului nostru. Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voinţă în jurul valorilor şi obiectivelor comune. Unirea Moldovei cu Ţara Românească nu ar fi fost posibilă fără acţiunile curajoase ale paşoptiştilor, fără munca neobosită a elitei intelectuale din cele două principate, fără demersurile neîntrerupte ale diplomaţiei româneşti pe lângă Cancelariile Marilor Puteri şi, mai ales, fără susţinerea populară a românilor. Aşadar, actul de acum 164 de ani a fost opera de voinţă şi de curaj a întregului popor şi a elitei sale politice”, a spus Ciucă.

„România este astăzi în faţa unei etape importante pentru viitorul nostru. Miza comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat şi consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei şi întregii lumi. Iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret înseamnă capacitatea de a oferi o viaţă mai bună fiecărui român, fără a lăsa pe cineva în spatele liniilor de dezvoltare. De a reduce, cât mai rapid cu putinţă, decalajele între sate şi oraşe, între regiunile României”, a continuat el.

Ciucă a vorbit și despre Autostrada Moldovei, A7, „un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare”.

„Finanţarea este asigurată prin PNRR, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început lucrul. Modul în care reuşim să avansăm acest proiect în perioada scurta în care l-am repus între priorităţi este încă un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei”, a spus el.
Ciucă: „Mișcările extremiste încep să prindă curaj și să submineze fundamentul valoric al societăților libere”

Ciucă a vorbit și despre pericolul extremismului, în timp ce din public se auzeau huiduieli

„Trebuie să înțelegem că drumul nostru către prosperitate trece obligatoriu prin democrație. Astăzi democrația și valorile ei sunt în pericol. Un pericol care crește dinăuntru și care trebuie combătut cu toată puterea. Sub impactul crizelor multiple generate de război, mișcările extremiste din sânul democrațiilor liberale europene, inclusiv din România, încep să prindă curaj și să submineze fundamentul valoric al societăților libere”, a spus el.

„Recunoaștem aceste mișcări extremiste pentru că în discursurile promovate de liderii lor se promovează ura în locul bunei înțelegeri, frica în locul acțiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea din acuzare în locul justiției prin lege. Societățile democratice sunt astăzi sub asediu și trebuie să lupte nu doar pentru promovarea eficienței serviciilor publice sau pentru protejarea drepturilor și libertăților fundamentale. Trebuie să lupte deopotrivă împotriva unei forțe care plantează ură și neîncredere în mințile și inimile oamenilor”, a continuat premierul.

„Aici este marea noastră bătălie, a tuturor celor care ne dorim o societate liberă: trebuie să oprim cu toată forța noastră mișcările politice populiste, iliberale și xenofobe care reclădesc în sânul națiunii și în sânul Europei germenii autoritarismului și ai totalitarismului. Vreau să fiu foarte clar: viitorul României este cel al democrației, iar Partidul Național Liberal pe care am onoarea să-l conduc a fost, este și va fi un garant al acestui viitor”, a mai spus Ciucă, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bite nu au avut?
0
1
Catre amicul: Facand Abstractie: Multa m**e sa zici panaramelor din Aur!! Bai taran p***t de la vaci!! Ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi!! Lasa-i in pace pe dansii!! Bai fanatic Aur!!taran p***t de la vaci!!
1
2
de animalele de la haur ciolanu si ciucanezu au meritat din plin huiduielile. Mi-au dat lacrimile and am auzit declaratia de dragoste a ciolanului analfabet. Si m-am mirat ca ciucanezu a reusit sa citeasca ce avea in fata. Multa mwie cu mult kkt la amandoi !!!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039