REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Ciucă: Trebuie înfiinţată Agenţia de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti, pentru a construi spitale

Ciucă: Trebuie înfiinţată Agenţia de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti, pentru a construi spitale

Replica API 13 mai 2022 | 00:00 799

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că este obligatoriu ca la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii Spitaliceşti (ANDIS), pentru a putea demara construcţia de noi spitale în România.

Nicolae Ciucă

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Alba Iulia despre faptul că România nu are încă un spital de mari arşi, deşi au trecut mulţi ani de la tragedia din clubul Colectiv.

"Faptul că astăzi nu avem un spital de mari arşi se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră le are, nu numai în spitalul de mari arşi, ci şi în celelalte proiecte pe care noi am gândit că trebuie înfăptuite în dezvoltarea sistemului medical. (...) Au fost promise la un moment dat şi opt spitale, de la opt am rămas la trei, ele sunt demarate cu mulţi ani în urmă. Am discutat şi într-o şedinţă de guvern anterioară, cred că săptămâna trecută, împreună cu domnul ministru Rafila. Este obligatoriu la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze acea Agenţie de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti - ANDIS şi consider că, aşa cum ne-am asumat, odată ce realizăm înfiinţarea acestei agenţii, să demareze şi construcţia de spitale. Nu avem un spital de arşi, într-adevăr, în acest moment. (...) Îndeosebi atunci când avem un număr mai mare de persoane care au suferit sau suferă în urma unui astfel de accident, ei sunt trataţi în altă ţară. Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi", a afirmat Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

Premierul a punctat că sunt două elemente fundamentale pentru a continua dezvoltarea ţării, asumate de toată lumea, şi anume dezvoltarea sistemului de educaţie şi a celui sanitar.

Şeful Executivului a efectuat, joi, o vizită de lucru în judeţul Alba.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un liberal parat !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212