REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ciuşcă, scandalagiul care a vrut să taie un gardian, se plânge că el e victima

Ciuşcă, scandalagiul care a vrut să taie un gardian, se plânge că el e victima

Replica API 25 august 2011 | 00:00 290

Tribunalul i-a respins recursul, firma Metropolitan îi va cere daune

Tribunalul i-a respins recursul, firma Metropolitan îi va cere daune

La Tribunalul Constanţa s-a judecat, ieri, recursul formulat de Sorin Nicolae Boncătă, zis "Ciuşcă", împotriva măsurii arestului preventiv. Implicat în scandalul de la Eforie, de acum o săptămână, care l-a trimis direct în spital, cu găuri în gât şi cu vânătăi pe cap, apoi în arest, asta după ce el şi cu prietenul său, Constantin Popa, au provocat un ditamai scandalul, acum Ciuşcă se plânge că el este, de fapt, o victimă. Aflat în faţa completului de recurs, Ciuşcă a refuzat să mai dea alte declaraţii. În schimb, avocatul său, Cătălin Filişan, a precizat că hotărârea instanţei de fond este nelegală.

"Aceste infracţiuni, de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştei publice sunt la modă în ultimul timp, se arestează şi se trimit în judecată multe persoane, însă aceste infracţiuni au existat dintotdeauna, iar înainte nu se luau astfel de măsuri preventive. Există o chestiune neelucidată, până în prezent, şi anume: cine, câţi şi cum i-au provocat inculpatului cel puţin 10 leziuni pe corp, care nu s-au vindecat nici până acum, la o săptămână de la incident. Se pare că, în realitate, au participat mai multe persoane, iar inculpatul Boncătă a luat bătaie, nu a dat bătaie", a pledat avocatul. De precizat că, pe lângă infracţiunea amintită, Boncătă este cercetat şi pentru furt calificat, fiind acuzat că a furat acel cuţit de la o shawormerie, folosit în timpul incidentului. "Cuţitul a fost luat ca să se apere cu el, nu îi trebuia cuţit acasă şi nici în altă parte", a mai precizat avocatul Filişan. Referitor la bătaia propriu-zisă, din cele spuse de avocat în sală reiese că angajaţii Metropolitan l-au bătut pe Ciuşcă, în ciuda faptului că, potrivit martorilor şi a celor constatate de Poliţie, Boncătă şi prietenul său au provocat tărăboiul, fiind beţi şi lovind cu maşina un microbuz Metropolitan. "Nu el este cel care a iniţiat conflictul. În realitate, el doar s-a apărat de loviturile primite. Participanţii la conflict sunt mai mulţi aşa-zişi martori care l-au bătut, ca şi cei de la Metropolitan, care aplică legea pumnului în Eforie", a mai spus Filişan. În cele din urmă, avocatul a cerut respingerea propunerii de arestare preventivă. În încheiere, Nicolae Sorin Boncătă a început să se plângă de faptul că măsura arestului nu trebuia să îl vizeze pe el. "Eu sunt cel bătut şi tot eu sunt arestat. Nu este corect", a precizat scandalagiul. În cele din urmă, instanţa a respins recursul formulat, iar Ciuşcă a fost "păstrat" la loc răcoros. Referitor la afirmaţiile agresorului, conform cărora angajaţii Metropolitan l-ar fi bătut, directorul firmei, Gelil Eserghep, ne-a declarat că nu este adevărat. "Cei de la DIAS l-au bătut. Ai noştri erau numai doi, iar ceilalţi erau vreo 10 sau mai mulţi, nu aşa cum s-a precizat până acum. Nimeni nu a spus că, pentru Ciuşcă, au mai sărit încă o grămadă. După un timp au venit şi alţi şoferi de la noi, dar nu au intervenit pentru că venise deja Poliţia. Chiar şi dacă s-ar fi bătut cu şoferul parte în parte, oricum lua bătaie. Mai era şi tras. Nu ştiu exact ce a ieşit la analize, de beat toată lumea ştie că era, dar eu cred că trăsese ceva pe nas. Oricum, noi vom depune plângere şi ne vom constitui părţi civile, atât firma cât şi şoferul, mai ales că era să moară. I-a dat în cap cu un bolovan de câteva kilograme", ne-a declarat directorul firmei Metropolitan. De precizat că, conform celor spuse de Gelil Eserghef, agresorul ar fi încercat să se împace cu ei. "A vrut să se împace, şi-a trimis soţia cu gând de împăcare", ne-a mai declarat angajatorul şoferului agresat de Ciuşcă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sifoane ati ramas
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272