REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CJAS Constanța a descins în control în unitățile medicale: SANCȚIUNI și bani ce trebuie restituiți la stat!

CJAS Constanța a descins în control în unitățile medicale: SANCȚIUNI și bani ce trebuie restituiți la stat!

Replica API 1 ianuarie 2019 | 04:45 473

Pe parcursul anului 2018, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța a realizat aproximativ 930 de controale la furnizorii de servicii medicale din județul nostru. A fost verificat, în mod special, modul cum sunt cheltuiți banii acordați de la bugetul național de sănătate. În urma verificărilor, CJAS Constanța a cerut restituirea a peste 300.000 de lei și a aplicat sancțiuni de peste 91.000 de lei.

Potrivit reprezentanților CJAS Constanța, Serviciul Control al instituției a realizat în anul 2018, 934 de controale la furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale, cât și la cei care derulează programe naționale de sănătate aflați în relație contractuală cu instituția noastră. Concret, au fost controale spitalele, centrele medicale private, laboratoarele, farmaciile etc.

Inițial, în planul de acțiune au fost prevăzute doar 316 controale, dar situația a impus să fie realizat un număr triplu de verificări.

„Din cele 934 de controale realizate, 585 au fost controale operative, 343 tematice, iar 6 au fost inopinate. În urma celor 934 de controale, au fost dispuse 575 de măsuri din care au fost deja implementate 569 de măsuri. În urma controalelor nu au fost dispuse rezilieri de contracte și nu au fost constatate nici contravenții. Ca și măsuri dispuse au fost sancțiuni contractuale, conform celor prevăzute în Contractul - cadru. Cele mai încălcate obligații contractuale au fost cele ce prevăd asigurarea utilizării formularelor cu regim special unice pe ţară, precum și cele ce prevăd respectarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor”, au arătat reprezentanții CJAS Constanța.

Au fost dispus măsuri de recuperare a sumei totale de 333.968 de lei, în urma unor erori descoperitee cu privire la serviciile medicale acordate. Totodată, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 91.000 de lei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MAREEEE MARE DREPTATE AI CICI. DAAAAA.
0
0
Mergeti la CJAS la baba Vrincioaia cu plicul - min 400 eur, si se rezolva. Orice !
0
0
Ambulantierii vin la pacient fara injectii ptr dureri,la spital te duci stai la rand oreee,si te trateaza de alceva,pacientu nu e ascultat,suntem tratati ca niste animale ,vorbesc ca am trecut prin asa ceva la spital mare cta
3
0
si ca se fura de la pacientii care ajung la urgenta,vai mama lor
5
2
VEDETI LA AMBULANTA CE ABUZURI FACE BADESCU LAURENTIU UCIGASUL FETEI DIN NAVODARI. IN SCHIZOFRENIA LUI TERORIZEAZA ANGAJATII SI SPUNE CA E PSDIST SI FACE CE VREA. FURA BANI AMBULANTEI PRIN CONTRACTE CU PARANDARAT. NENOROCITUL ASTA A OMORIT O FATA DIN NAVODARI. DNA SE AUDE. BADESCULE SA DEA CANCERUL IN FAMILIA TA SCHIZOFRENICULE
7
1
Ia sa le faceti controale cat de des posbil, sa vedem unde se duc plafoanele ptr analize,cand suni la inceput de luna si dupa3 zile ti se spune ca nu mai e plafon,cand iti spune asist. sefa lista in fata cu persoanele la care trebuie sa"cotizezi" cand faci o operatie in spital,cand infirmiera te lasa cu asternuturi imputite ca nu i-ai dat nimic,cand doctorul te cheama la spitalul lui privat ptr o operatie,cand ti se da lista cu medicamente pe care spitalul ar tb sa le aiba,cand iti este conditionata viata de nenorocitul de plic dat doctorului.Unde e umanitatea?unde a disparut bunul simt?trist
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218