REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CJC a SEMNAT proiectul de FINANȚARE pentru „Dezvoltarea și Promovarea Turismului Activ în Bazinul Mării Negre”

CJC a SEMNAT proiectul de FINANȚARE pentru „Dezvoltarea și Promovarea Turismului Activ în Bazinul Mării Negre”

Replica API 28 august 2020 | 23:42 1858

Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de Partener, împreună cu UAT Județul Galați (în calitate de Lider de Parteneriat), Primăria Vilkovo (Ucraina), Consiliul Raional Cantemir (Republica Moldova) și Autoguvernarea orașului Kutaisi (Republica Georgia), în calitate de beneficiari, au semnat, în data de 27 mai 2020, contractul de finanţare aferent proiectului „Dezvoltarea și Promovarea Turismului Activ în Bazinul Mării Negre”–EscapeLand, cod e MS BSB-1108, finanțat din fonduri europene, prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 1–Promovarea mediului de afaceri și antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 1.1 – Promovarea în comun a mediului de afaceri și antreprenoriatului în domeniul turismului și culturii”, cu o valoare totală de1.377.103,96 euro (aproximativ 6.670.003,03lei) din care bugetul Consiliului Județean Constanța este 290.733,56 euro (aproximativ 1.408.167,99 lei), contribuția proprie a Consiliului Județean Constanța fiind de 23.258,69 euro (aproximativ 112.653,46lei).

Proiectul de față își propune dezvoltarea unei cooperări transfrontaliere și intensificarea colaborării dintre partenerii din Bazinul Mării Negre, care au nevoi comune, în speță dezvoltarea și promovarea turismului transfrontalier și a antreprenoriatului cultural. Creșterea atractivității Bazinului Mării Negre prin investiții în turismul activ precum și creșterea numărului de turiști interesați și de activitățile culturale din Bazinul Mării Negre va genera o dezvoltare economică puternică în sectorul turistic.

Proiectul are ca scop capitalizarea și exploatarea potențialului turismului activ prin crearea în parteneriat a unor locații turistice precum și colaborarea autorităților publice pentru un scop comun. Prin intermediul acestui proiect, se vor face investiții în cadrul a trei centre turistice pentru dezvoltarea/activarea unor tururi turistice transfrontaliere cu ajutorul factorilor implicați în proiect.

Tur-operatorii și ONG-urile cu activități relevante în activitatea turistică și culturală vor fi grupul țintă al proiectului și vor beneficia de excursii de documentare și promovare, sesiuni de dezvoltare a capacităților de acțiune în ariile de interes, participarea la târgul de turism de la Kutaisi, precum și participarea la întâlniri de tipul Bussiness–to–bussiness (B2B).

Activitățile Consiliului Județean Constanța vizează: achiziția de materiale promoționale pentru promovarea proiectului și a județului cadestinație turistică – film de promovare exclusivă a județului Constanța, spot TV, hărți turistice, broșuri, pliante, magneți, etc., sesiune de dezbatere publică pentru realizarea Planului de dezvoltare a turismului pe segmentul de agrement și aventură, călătorie documentară și de promovare comună, excursie locală organizată pentru tineri la nivel local (400 de persoane –copii asistați DGASPC), organizarea unui eveniment B2B în Constanța (întâlnireîntre actorii relevanți implicați înturismul din Constanța), urmată de o vizităde studiu de o zi în zonele turistice relevante din Constanța și elaborarea Planului de Dezvoltare a turismului pe segmentul de agrement și aventură.Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara arde si baba se piata a. Adoca tutu
0
0
Bani irositi , studii si proiecte fara finalitate . Centre de informare in care nu intra nimeni , mai se cheltuie si cu personal... Concret nimic , mizerie , cocalari si tiganie. Preturi mari.
3
0
Dupa cum scrieti la inceputul articolului,proiectul a fost semnat pe 27 mai.Ati publicat stirea dupa 3 luni?Banii se vor duce rapid pe cateva contracte de consultanta !
4
0
Va fi inghesuiala mare la spagi fmm!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218