REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CJC, obligat la reevaluarea ofertelor pentru „Construirea staţiei de sortare a deşeurilor din localitatea Ovidiu”

CJC, obligat la reevaluarea ofertelor pentru „Construirea staţiei de sortare a deşeurilor din localitatea Ovidiu”

Replica API 14 aprilie 2016 | 00:00 156

O firmă din Spania vrea să pună mâna pe contract

Consiliul Naţional de Soluţionarea a Contestaţiilor (CNSC) a obligat Consiliul Județean Constanța (CJC) la reluarea procedurii de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului „Construirea staţiei de sortare a deşeurilor reciclabile şi a staţiei de tratare mecano biologică din localitatea Ovidiu”. CNSC a constatat că instituția nu a îndeplinit toate normele legale în materia achiziţiilor publice.

S.C. Sececvision Business Solutions SRL, lider al asocierii S.C. Sececvision Business Solutions SRL-Hridroconstrucția SA-SC Argif Proiect SRL, cu sediul în Bucureşti, a formulat o contestație la CNSC împotriva rezultatului procedurii, comunicat prin adresa nr.3637/13 din 15 februarie a.c., , emisă de Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin „licitaţie deschisă” fără fază finală de licitaţie electronică, a contractului de achiziţie publică de lucrări având ca obiect „Construirea staţiei de sortare a deşeurilor reciclabile şi a staţiei de tratare mecano biologică din localitatea Ovidiu”, având sursa de finanţare: „Programul Operaţional Sectorial de mediu – POS Mediu”. S-a solicitat anularea adresei nr. 3637/13/15.02.2016 transmisă de către autoritatea contractantă, prin care oferta asocierii contestatoare a fost declarată inacceptabilă, reluarea procedurii de la etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii (sub aspectul admisibilităţii ofertei contestatorului), cu respectarea întocmai a prevederilor cuprinse în documentaţia de atribuire şi a normelor legale incidente în materia achiziţiilor publice; anularea raportului procedurii, precum şi a tuturor actelor subsecvente ale acestuia. Dea semenea, a mai solicitat obligarea autorităţii contractante la emiterea unei comunicări privind rezultatul procedurii în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile în vigoare în material achiziţiilor publice şi cu prevederile documentaţiei de atribuire desfiinţarea deciziei autorităţii contractante privind anularea procedurii, motivat de prevederile art. 209, alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006 „întrucât au fost depuse numai oferte inacceptabile”.

O firmă din Spania vrea să pună mâna pe contract

De asemenea, societatea spaniolă, Comsa S.A.U., cu sediul în Spania, în calitate de ofertant în cadrul procedurii de atribuire a contractului mai sus menționat, a formulat cerere de intervenţie accesorie prin care solicită: anularea tuturor adreselor de comunicare a rezultatului procedurii prin care ofertele au fost declarate inacceptabile; reluarea procedurii de la etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii, cu respectarea întocmai a prevederilor cuprinse în documentaţia de atribuire şi a normelor legale în vigoare aplicabile în materia achiziţiilor publice; anularea raportului procedurii, precum şi a tuturor actelor subsecvente ale acestuia întocmite de Comisia de Evaluare şi, în special, în ceea ce priveşte anularea procedurii. Ei bine, reprezentanții CNSC, în urams tudierii dosarului, a decis anularea raportului procedurii şi adresele de comunicare a deciziei de anulare a procedurii, ca acte subsecvente ale acesteia. A obligat autoritatea contractantă, îns peță CJC, ca, în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, la reevaluarea ofertei depusă de S.C. Sececvision Business Solutions SRL-Hridroconstrucția SA-SC Argif Proiect SRL, cu respectarea dispoziţiilor legale şi a celor evocate în motivarea prezentei decizii.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272