REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

CJC se constituie parte civilă în dosarul „Tropaeum Traiani” de la Adamclisi

CJC se constituie parte civilă în dosarul „Tropaeum Traiani” de la Adamclisi

Replica API 10 martie 2016 | 00:04 155

Anchetă DNA privind desemnarea câştigătorului de la licitaţie

Anchetă DNA privind desemnarea câştigătorului de la licitaţie

După ce procurorii DNA au găsit nereguli în contractul privind restaurarea cetăţenii Capidava, iată că, din nou, anchetatorii au intrat pe fir şi au deschis un nou dosar penal. De data aceasta, este vizat contractul privind reabilitarea monumentului triumfal Tropaeum Traiani din localitatea Adamclisi. În cadrul şedinţei de ieri, Consiliul Judeţean Constanţa a hotărât să se constituie parte civilă într-un dosar penal instrumentat de DNA, pentru o sumă de aproximativ 12 milioane de euro.

Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, a menţionat că este vorba despre proiectul ce priveşte reabilitarea monumentului triumfal Tropaeum Traiani din localitatea Adamclisi. Dragomir a precizat faptul că s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte licitaţia organizată pentru realizarea acestui proiect. „La Tropaeum Traiani este deschis doar un dosar, avem solicitare de la DNA. Principala acuzaţie în dosar se referă la câştigătorul licitaţiei, cum că acesta nu ar fi trebuit să fie calificat. Pe tot ce înseamnă fonduri europene, s-au făcut verificări”, a precizat Dragomir.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, CJC s-a constituit parte civilă în dosarul în care administratorul firmei Mara Construct a obţinut contractul de restaurare a cetăţenii Capidava şi care a fost arestat. “Ca urmare a discuțiilor, pentru a evita orice fel de suspiciune asupra vreunui membru al CJC, am hotărât să supunem atenției plenului Consiliului Județean modificarea hotărârii prin care ne-am constituit parte civilă la Capidava, incluzând aici și cheltuielile neeligibile care au picat oricum în sarcina Consiliului.

În cazul în care se va dovedi că acuzațiile sunt adevărate, Consiliul Județean va fi acoperit astfel încât să recupereze în totalitate suma pe care a plătit-o CJ. Aproape 2 mil de lei la Capidava în plus față de cele 36 de mil lei pe care i-am aprobat. La Capidava este blocat proiectul. Mai este nevoie de încă 30 miloane de lei pentru finalizarea proiectului. Avem sumele alocate, necesare pentru toate proiectele, nu numai pentru Capidava. a declarat Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108