REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

CJC trebuie să suspende taxa de drum pe ruta Topraisar - Mereni - Cobadin

CJC trebuie să suspende taxa de drum pe ruta Topraisar - Mereni - Cobadin

Replica API 28 septembrie 2013 | 00:00 193

Regia manageriată de Gâmbuţeanu va primi bani din fondul de rezervă al Guvernului

Regia manageriată de Gâmbuţeanu va primi bani din fondul de rezervă al Guvernului

Consiliul Judeţean Constanţa este nevoit să suspende taxa pentru drumurile judeţene, urmând ca prejudiciul creat bugetului judeţean să fie compensat din fondul de rezervă al Guvernului, a anunţat premierul României, Victor Ponta, la Instituţia Prefectului. "Ultima decizie legată de solicitările legitime ale reprezentanţilor Uniunii Transportatorilor privind traficul greu, care va fi în mod sigur cel mai afectat, este ca reprezentanţii Consiliului Judeţean să suspende taxa pentru drumurile judeţene şi prejudiciul îl voi compensa din fondul de rezervă al Guvernului", a declarat prim-ministrul Ponta.

"Este o afirmaţie care se referă numai la tronsonul de drum judeţean pe care încercăm să-l avizăm ca rută ocolitoare, respectiv tronsonul de drum judeţean Topraisar, Mereni, Cobadin, pentru direcţionarea traficului greu. Aşa cum ne-a fost solicitat, va trebui să preluăm traficul greu de pe autostrăzile A2, A4 şi celelalte drumuri naţionale, traseele de trafic greu care duc spre sudul litoralului. Decizia nu se referă la taxa pe toate drumurile judeţene, însă aşteptăm o decizie în acest sens şi aprobarea din partea Consiliului Judeţean, instituţie care va trebui să dea o derogare de la HCL pe încasarea taxei de drum judeţean", a declarat Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a făcut în cadrul şedinţei de vineri, 27 septembrie a.c., şi o estimare a prejudiciului creat bugetului judeţean privind suspendarea taxei. "Estimarea a făcut-o domnul Dragomir în şedinţă şi domnul premier Ponta ne-a promis că ne va aloca 2 milioane de lei pentru taxa pe care nu o vom încasa pentru tronsonul de drum judeţean, tronson pe care se va desfăşura traficul greu, respectiv Topraisar, Mereni, Cobadin", a declarat Gâmbuţeanu.

Drumurile Judeţene vor prelua tot traficul greu din judeţul Constanţa

Drumurile Judeţene vor prelua tot traficul greu din judeţul Constanţa, a explicat presei Adrian Gâmbuţeanu. "Am atras atenţia asupra faptului că vine iarna, iar drumurile judeţene sunt predispuse la înzăpezire şi am solicitat atât reprezentanţilor CNADNR, cât şi pefectului judeţului Constanţa, Ministerului Marilor Proiecte, încheierea unui protocol instituţional în care să se specifice obligaţiile fiecărei părţi, pentru că noi trebuie să preluăm acest trafic şi pentru a se desfăşura în siguranţă avem nevoie de fonduri pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă şi deszăpezire. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru refacerea drumului judeţean, pentru că acesta nu este prevăzut să preia o asemenea intensitate a traficului greu şi un asemenea tonaj. Este ca şi cum ai încerca să pompezi sângele din aortă într-un capilar. Practic, de pe două autostrăzi cu o lăţime de 24 de metri, noi direcţionăm tot traficul greu pe un drum cu o lăţime de 6 metri. În mod indubitabil vor apărea blocaje, probleme în trafic, mai ales din cauza timpului nefavorabil, dar mai ales că ştim cum este iarna în Constanţa. Adică iarna în Constanţa nu este ca la Bucureşti", a conchis Gâmbuţeanu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272