REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Clădirea Asociaţiei Nevăzătorilor aşteaptă donaţii, să fie salvată

Clădirea Asociaţiei Nevăzătorilor aşteaptă donaţii, să fie salvată

Replica API 29 ianuarie 2013 | 00:00 102

Acoperiş spulberat de furtuni

Acoperiş spulberat de furtuni

În pericol să ajungă o ruină! În această situaţie a ajuns clădirea Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, din cauza capriciilor vremii. Cu acoperişul deteriorat, apa s-a infiltrat în pereţi, îngălbenindu-i. De asemenea, bălţile se formează, ori de câte ori plouă sau ninge, pe scări. Cum situaţia nu mai poate fi amânată, s-a ajuns la concluzia că acoperişul trebuie schimbat, însă, pentru a se realiza acest lucru, este nevoie de bani. Preşedintele Asociaţiei se roagă să se îmbunătăţească vremea până când Consiliul Judeţean sau Primăria Constanţa îi va da un răspuns.

Amplasată chiar între blocurile de pe Traian, construcţia ce datează din 2002, finalizată în 2003 şi dată în funcţiune în 2004, pare una fără probleme din exterior, situaţia schimbându-se odată ce ochiul uman poate cerceta, din interior, ultimul nivel. Vijeliile din anul 2012 şi-au spus cuvântul, deteriorând acoperişul, apogeul fiind atins la finele anului trecut. De atunci, apa a reuşit să se strecoare printre bucăţile lipsă ale acoperişului, "pictând" pereţii pe interior şi inundând scările. Cum tavanul camerelor de la etaj a început deja să arate din în ce în ce mai rău, în ciuda faptului că au fost zugrăvite chiar în vara lui 2012, preşedintele Asociaţiei, Petru Şpan Pop, a ajuns la concluzia că trebuie să se ia o măsură până nu este prea târziu. Ca atare, cu banii strânşi din donaţii a reuşit să pună deoparte suma de 6.000 de lei. Cum lucrarea face cam 21.000 de lei, restul de bani au fost solicitaţi Consilului Judeţean şi Primăriei Constanţa. "Problemele au început de anul trecut, după furtuna din primăvară, iar cea din decembrie a amplificat, pentru că înainte nu curgea atât de tare apa. Deja au fost mai multe firme, COMCM şi alte două firme, dar nu există alţi bani. Am o făcut o cerere şi la Primărie şi la Consiliul Judeţean, a fost cineva de la Consiliul Judeţean să facă poze, dar cum noi am apucat să zugrăvim, nu s-a văzut atât de bine, motiv pentu care nu mi s-a dat nici un răspuns", a declarat, pentru "Replica", Petru Şpan Pop. Cum iarna este în toi, iar precipitaţiile se încăpăţânează să-şi facă simţită prezenţa, scările ce duc la ultimul etaj au devenit coşmarul femeii ce se ocupă cu întreţinerea construcţiei. "Baltă găsesc aici, ori de câte ori plouă sau ninge. Strâng şi apoi este la loc", a spus aceasta. Însă, până la un răspuns din partea Primăririei sau Consiliului Judeţean, ar mai exista o soluţie, dar mai greu de pus în practică. "Am primit o hârtie de la Agenţia Judeţeană de Plăţi, cum că, potrivit hotărârii de guvern de anul trecut, putem face un proiect. Dacă se aprobă proiectul, ne dă bani, dacă nu, nu. Asta înseamnă să plătim noi, să facem un împrumut pe riscul nostru şi după aceea să aşteptăm banii. Dacă nu se aprobă, rămânem în pierdere", a mai spus Petru Şpan Pop. Potrivit acestuia, preţul lucrării se ridică undeva la 20.600 de lei, cea mai convenabilă ofertă. Până la vremuri mai bune, preşedintele Asociaţiei speră să nu se degradeze acoperişul şi mai tare. Menţionăm că Filiala Judeţeană Constanţa a Asociaţiei Nevăzătorilor din România are înscrişi aproximativ 840 de membri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272