REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Clădirea de birouri de la intrare în Poarta 1, în atenţia judecătorilor! Hotărârea care a stat la baza investiţiei, CONTESTATĂ!

Clădirea de birouri de la intrare în Poarta 1, în atenţia judecătorilor! Hotărârea care a stat la baza investiţiei, CONTESTATĂ!

Replica API 8 iulie 2019 | 00:00 1526

Acţiunea a fost respinsă la prima instanţă

Acţiunea a fost respinsă la prima instanţă

Clădirea de birouri cu cinci etaje de la intrare în Poarta 1, în pericol, dacă instanţa va constata că a fost construită ilegal! În anul 2007, un teren situat pe bulevardul Regina Eliseabeta (fostul Carpaţi) nr 2 B, a intrat în posesia numiţilor Tocitu Olga, Tocitu Radu Andrei şi Grosu Mioara, prin dispoziţia primarului de atunci, Radu Mazăre. Un an mai târziu, au obţinut şi o hotărâre de consiliu prin intermediul căreia a fost aprobat PUZ pentru construire imobil D+P+4-5E –alimentaţie publică şi birouri, pe teren in suprafata de 176 mp. Pe atunci, limita maximă admisă pentru construire era P+2. 10 ani mai târziu, avea să răsară şi clădirea de birouri, spaţii care sunt închiriate cu peste 15 .000 euro pe lună. Iată că hotărârea nr. 42/25.01.2008 a ajuns în atenţia judecătorilor, după ce Asociaţia Constanţa Altfel a cerut anularea acesteia.

În 2005, în baza unei dispoziţii a primarului Radu Mazăre, Tocitu Olga, Tocitu Radu Andrei şi Grosu Mioara au obţinut, de la Primăria Constanţa, un teren de 153 mp.p., prin compensare, în Zona Peninsulară, mai exact pe strada Grigore Tocilescu. Doi ani mai târziu, edilul a emis o altă dispoziţie, care îi făcea pe cei de sus proprietari ai altui teren în suprafaţă de 178 mp, de data aceasta pe bulevardul Elisabeta (fostul Carpaţi), la intrarea în Poarta 1. În anul 2008, umare a solicitării adresate de Grosu Mioara privind avizarea şi aprobarea documentaţiei Plan Urbanistic Zonal - construire imobil D+P+4-5E – alimentaţie publică şi birouri, Bd. Elisabeta, teren în suprafaţă de 176 mp, consilierii locali au aprobat PUZ-UL. Pe atunci, limita maximă admisă pentru construire era P+2. Pe 3 iunie 2008, a fost obţinută şi prima autorizaţie de construire, însă proprietar părea altul, şi anume Costin Nicolaescu. Astfel, acesta a obţinut autorizaţia pentru „construire imobil D+P+4-5Etaje - alimentatie publică şi birouri, conform HCLM NR. 42/2008 şi organizare de şantier”, cu condiţia să se respecte proiectul vizat. Investiţia a fost realizată parţial, iar autorizaţia a expirat. În iunie 2017, acelaşi Costin Nicolaescu, împreună cu Elena Toma, au obţinut o altă autorizaţie pentru „continuare lucrări autorizate cu a.c. nr. 1243/03.06.2008 "construire imobil D+P+4-5Etaje - alimentație publică și birouri. Organizare de șantier- lucrări rămase de executat: parțial pereți exteriori, compartimentări interioare, lucrări izolare termică și hidroizolații, finisaje interioare și exterioare, instalații termice, electrice și sanitare”. Într-un final, clădirea s-a construit, la începutul anului curent fiind finalizată.

Acţiunea a fost respinsă, pe fond!

Hotărârea în baza căreia a fost construită clădirea a ajuns în atenţia judecătorilor, după ce Asociaţia Constanţa Altfel a cerut anularea acesteia. Clădirea de birouri poartă numele de Blue Bike Gate One. Blue Bike Gate One SRL deţine calitatea de pârât, pe lângă Consiliul Local şi Primarul municipiului Constanţa, în acţiunea intentată de Asociaţia Constanţa Altfel. De asemenea, calitatea de reclamant o mai deţine şi Prefectura Constanţa. Pe 20 iunie a.c., magistraţii au respins cererea asociaţiei. Magistraţii au considerat că nu are calitate procesuală activă pentru a formula cererea, iar în ceeea ce priveşte acţiunea reprezentantului Guvernului în teritoriu, aceasta a fost respinsă, ca fiind prescrisă. „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Asociaţia Constanţa Altfel, invocată de pârâţii Consiliul Local Constanţa şi Primarul Municipiului Constanţa. Respinge cererea formulată de reclamanta Asociaţia Constanţa Altfel în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local Constanţa, Blue Bike Gate One S.R.L. şi Primarul Municipiului Constanţa, aşa cum a fost modificată, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Respinge cererea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca fiind prescrisă”, se arată în minuta Tribunalului. Decizia nu este definitivă.

De precizat faptul că societatea Blue Bike Gate One S.R.L. închiriează spaţiul pentru 15 EUR + TVA / mp / lună, adică 15.750 EUR+ TVA / lună, suprafaţă totală disponibilă fiind de 1.050 mp. „Clădirea de birouri Blue Bike Gate One se află amplasată la intrarea în Portul Constanta, respectiv la Poarta 1, fiind singura din zona cu destinaţia de închiriere birouri, edificată în ultimii ani. Ne adresam în principal celor care îşi desfăşoară activitatea în zona administrativă şi industrială a municipiului Constanta şi venim cu o ofertă care să raspunda celor mai exigente cerinţe”, se arată în anunţul de închiriere postat de reprezentanţii societăţii pe internet.

Asociatul societăţii, legături cu Borcea şi Giugiucanu

Blue Bike Gate One S.R.L este deţinută de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan şi Viorica Petre. Caraivan a fost asociat, alături de Georgică Giurgiucanu, în Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristi Borcea, Giurgiucanu. Cei doi au fost cercetaţi în dosarul retrocedărilor terenurilor din Constanţa şi Mamaia şi, în final, au şi fost condamnaţi şi au ajuns după gratii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
constanteanu de la 12:39 are o caracterizare perfecta pentru capusele astea cipaneze.
2
1
Esti un vechi comentaci prost, un cipanat urechiat, pitic si cracanat, cu urme de branza si de ceapa intre dinti. Marsh in Cipalbania !
2
3
deja ne-am saturat de toate jegurile si panaramele din primarie ... care cum altfel sunt PSDisti ... gata , ne-am saturat de voi , astept sa va vad langa mazare curvelor
3
0
Deci avem asa : Infractorul Mazare, imitatia de arhitect-shef Toma, inca ne-condamnat, condamnatii Borcea si Giurgiucanu. Acum, mana sus cei dintre voi care pariaza pe viata si averea lor ca asta a fost o afacere corecta si legala. Nimeni? LOL.
6
0
Niste nenorociti. Nespalati de mokanei au tupeu sa comenteze. Huo koorve
7
5
Dna Toma Maria mai are si blocul de pe Cristea Georgescu 9-11,sau esre titular ascuns Babus si Toma este doar de fatada ca de a avut trecere in primarie nu si apoi fiul de aceea a putut lua acolo terenul si autorizatia de constructie ,la mai multe constructii pe faleza in locul Cazinoului NU ?? ,de cand are Borcea si Giurgiucanuteren in portul Tomis de la VLAD TEPES ??? merita puscaria dar trebuia sa le confiste toata averea nu sa-i tinem noi pe banii nostrii
11
1
Constanteanul de la 12:39 are perfecta dreptate. Muie Mokanelului constantea, unanalfabet, probabil un machedon imputit.
6
4
Ala de se autonumeste constantean si alti atarnatori sa o sugeti fara sa o udati. Ti ai draq de specie de taratoare koorve si lingai. Huo fi miar scarba
5
9
constanteanul oltean de la 08:24 si muistul pesedeu de la 10:31 sa-mi lingeti cacatul moale !!! Cu limbile voastre formate !!!
6
1
Costin Nicolaescu a vrut sa termine Institutul de Marina si a ramas repetent, te doare mintea ce incompetenti s-au ajuns prin furturi imobiliare si au vandut pe gogolani Tara Romaneasca
10
1
Machedoni parte din ei combinati cu viermi de ai nostri...rezultat afaceri pe munca putina cu profit mare. Asta fac machedonii...nu muncesc fizic doar exploateaza. Vezi sefi la banci, restaurante, hoteluri, baruri, showroom uri auto, etc. Cica sunt o natie de afaceristi...sunt o gasca infractionala la scara mare...se sustin unii pe altii sa promoveze sa aiba locuri de munca facile fara sa si bata capul. Ceva gen evrei...dar mai prosti. Daca face cineva un recensamant la machedonii din Constanta cel putin 90% sunt pe treaba buna...bani multi fara sa ii doara capul.
17
6
nici daca vinzi droguri nu faci 15000 de euro pe luna sa le paltesti astora chirie .
9
3
Esti o zdreantza mooista. Te-ai suparat ca tia luat locul dr la poate 1 unde o sugeai le 20 de lei dr la marinarii greci.
2
11
Mai citeste,mai informeaza-te.Vai de capul tau de prost.Esti pesedist ?
11
6
Astia de la Constanta Altfel au pierdut toate procesele in instanta, fac plangeri doar pentru publicitate, oricum degeaba, amiralu lui peste prajit nu va fi niciodata primar.
7
24
Manglele le a tras ELENA TOMA, sotia lui TOMA fostul arhitect sef a lui MAZARE, inaintea Luizei. VERIFICATI, el a tot schimbat ilegal inaltimea cladirii. Apoi a vandut catre astia , altii aranjori
23
1
Hai bah nu va mai agitati. Deci paratul obliga primarul sa-i dea autorizatie. Tara tuturor posibilitatilor. Numai pe Bosanceanu l-ati obligat sa demoleze 3 etaje in Coiciu si un etaj in Mamaia? De ce? Legea e numai pentru unii? De ce nu s-a demolat blocul lui Galani? Str. Frunzelor cu Portitei? De ce? Pentru sunteti legati de maini. Impotentiilor.
32
3
Stie drogatu ce a facut . Las ca.si mai ia si de aici cativa anisori . Multi inainte , radule !! La puscarie , evident .
23
2
Constanta orasul in care ori esti mafiot interlop smecher membru de partid sau in cel mai rau caz lucrezi pentru acestia a treia solutie nu ramane decat sa rezisti ca un erou sau sa parasesti orasul de urgenta
22
3
Deranjaza primaria si anumiti functionari publici care fac afaceri si prin diferenta dintre proprietari si modul defectuos prin care isi executa atributiile
18
1
Nu cladirea deranjeaza. Felul in care au fost retrocedate terenurile. Bine ca nu deranjeaza pe nimeni Vraja Marii, transformata in The View. Noroc ca nea Cusu este baiat de treaba..
35
3
Astia de la CT Altfel sunt cu capu rau de tot, daca si cladirea aia deranjeaza atunci... Eu cred ca mai bine recunoaste amiralu ca sunt alte businessuri personale pe care incearca sa le regleze...
10
34

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614