REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Clădirea Gării din Constanţa se fură bucată cu bucată: barele de aluminiu au dispărut

Clădirea Gării din Constanţa se fură bucată cu bucată: barele de aluminiu au dispărut

Replica API 19 august 2013 | 00:00 166

Nimeni n-a văzut hoţii, Poliţia n-a primit sesizări!

Nimeni n-a văzut hoţii, Poliţia n-a primit sesizări!

Au început să dispară barele de pe noua clădire a Gării Constanţa. Una câte una, acum au ajuns să existe porţiuni întregi în care lipsesc cu desăvârşire. Se fură, cad pur şi simplu..., nu se ştie, toată lumea este în ceaţă. Cert este că, oricum ar sta situaţia, viaţa trecătorilor este în pericol, întrucât respectivele bare atârnă ameninţător.

Noua clădire a Gării din Constanţa a fost etichetată drept "belea" încă de la începuturi, chiar dacă unii au catalogat investiţia drept "modernă şi europeană, demnă de municipiul Constanţa". La scurt timp după ce SC Athena SRL a predat clădirea nouă, refăcută, renovată şi aşa mai departe Căilor Ferate, prin 2010, au început să apară şi primele hibe: plăci din plafon au început să se desprindă, o minune făcând ca nici una dintre ele să nu crape capul călătorilor aflaţi în zonă. Însă, la scurt timp alte fisuri au început să se facă vizibile şi tot aşa. Între timp, lucrurile s-au mai calmat, dar nu îndeajuns încât să nu se aprindă din nou. De această dată este vorba de barele de aluminiu, care au început să dispară una câte una, până când s-a ajuns la bucăţi unde s-au "evaporat" în totalitate. O constănţeancă nu a mai putut sta cu mâinile în sân şi a contactat redacţia cotidianului "Replica". "Trec în fiecare zi pe acolo, lipsea o bară, apoi două, trei, şi tot aşa. Acum lipsesc tronsoane întregi. Nu este posibil aşa ceva. Este o zonă aglomerată, chiar nu vede nimeni ce se întâmplă? Chiar se poate fura în asemenea hal? Cred că escaladează cumva, pentru că altfel nu au cum. Am vorbit şi cu paznicul şi a spus că nu ştie, că nu se fură. Am căutat şi o Secţie de Poliţie, dar nu am găsit, trebuie făcut ceva", a spus Lambrina Lupu, care locuieşte în zona Gării din municipiu. La faţa locului a fost găsită chiar situaţia descrisă de femeie. Agitaţie, lume multă, dar bare lipsă. În plus, unele bucăţi de metal chiar atârnau ameninţător deasupra oamenilor care poposeau prin zonă. Chiar dacă este vorba de furt, sau doar se desprind şi cad, viaţa oamenilor tot este pusă în pericol. Şefa de tură din cadrul Gării a declarat, pentru "Replica", faptul că nu ştie nimic, întrucât clădirea aparţine CFR Infrastructură, ai cărei reprezentanţi nu au putut fi contactaţi. "Nu ştim, clădirea nu este a noastră, noi suntem chiriaşi. Poate că barele sunt luate de cei de la CFR pentru a fi schimbate, nu ştiu. Nu am auzit de furturi. A venit şi la noi doamna respectivă să ne spună că a sesizat că nu mai sunt barele şi am sfătuit-o să meargă la Poliţie", a spus Valentina Dreptu, şeful de tură. De asemena, poliţiştii municipiului Constanţa au adăugat că nu au primit nici o sesizare în acest sens.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272