REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Clădirile în care a funcționat fostul ABATOR de pe Șoseaua Mangaliei urmează să fie DEMOLATE!

Clădirile în care a funcționat fostul ABATOR de pe Șoseaua Mangaliei urmează să fie DEMOLATE!

Replica API 17 august 2019 | 15:58 1692

Undă verde de la Primăria Constanța

Undă verde de la Primăria Constanța

Așa cum am anunțat și în edițiile anterioare, în locul fostului abator de pe Șoseaua Mangaliei va fi construit un nou ansamblu rezidențial. Investitorul este Sammarina View Development, iar investiția va fi realizată pe o suprafața totală de 68.036 mp. Ei bine, proprietara imobilului, SC Carmeco SA, a solicitat Primăriei Constanța permisiunea de a demola clădirile existente, ce în trecut au funcționat: spalatoria, magazii, fabrica conserve, șopron vite, laborator, secție subproduse mate, centrala frig post trafo, centrala termica, stație pompare apa, punct termic, anexe. Autorizația de desființare a fost obținută pe 13 august, iar societatea are termen un an de zile să demoleze clădirile.

Zona vizată este situată pe Șoseaua Mangaliei nr. 74, între cartierul Abator și Cartierul KM4, în apropiere de Farul constanța, la 400 metri de Marea Neagră și Poarta 5 a Portului Constanța. Mai exact, în locul fostului Abatorul de Export din Constanţa, una dintre clădirile simbol ale oraşului. Acesta se va transforma într-un ansamblu rezidențial, cu blocuri de 20 de etaje, cu piscină, club și restaurant, cu zone destinate businessului . Proiectul va fi realizat de Sammarina View Development, pe o suprafața totală de 68.036 mp.

Concret, se propune construirea unei zone mixte de birouri P+20, galerii comerciale. O ată zonă va fi destinată ansmblurilor de locuințe cu 900 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, regim înălțime P+15, dar parcări subterane. O altă zonă va fi destinată unor funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje și restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară. Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de loisir dotate cu mobilier urban.

Piatra de temelie a Abatorului de Export fost pusă în anul 1933, iar finalizarea lucrărilor s-a făcut după 3 ani, în 1936. La momentul festiv a participat şi Regele Carol al II-lea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand incepe demolara? Poate asa scapam si noi de cainii aia care ne-au disperat cata lume au atacat ca nu putem sta linistiti in parc ca sar sa muste
4
1
sa vedem si la ce preturi vor fi aceste apartamente...
1
2
Fiecare primar trebuie sa lase ceva in urma,daca Radu Mazare le-a facut cadou celor din tomis nord cartierul Hanri Coanda trebuia sa faca si Fagadau ceva si face dar investitia asta dureaza asa ca mai votatil macar inca odata.
4
0
Pacat ca dupa atatea descrieri a locatiei, tot nu se intelege exact unde este. Unde sunt acei 400m pana la Marea Neagra ?
6
0
Beton si mult chici
7
0
Fagadau a luat o spaga mare ! Daca voi l ati votat , acum mancati zer , noi buricul de cascaval !
11
4
distrugem tot ,in loc sa le modernizam noi distrugem altii iau fonduri europene sa construiasca abatoare si cite mii de euro costa sa construiesti unul
10
1
Da, ca la Constanta : darami fabrici si construiesti blocuri
17
2
daca zici ca ai cumparat sa ne zici si noua spaga. Si nu te mai da inginer ca daca e sa te angajezi la alta firma decat a tatucului nu te ia nici Veorica. Nevasta ta tot cu arabi te inseala?
11
2
acolo o sa fie cea mai tare zona a Constantei ! Construiesc cipanii cartier de zgarie nori !!!
2
11
a fost si abatorul. Usor, usor, se duc toate, ICIL, Abator, Fabrica de Paine, urmeaza sa traverseze calea ferata si atunci sa vezi, pe alese, ... Piscicola, Vin-Alcool, Oil Terminal, Depozitul Farmaceutic si aventura continua. Totul pe alese. Multumim pachetarilor, tiganilor, asistatilor sociali si tuturor leprelor societatii constante pentru ca a-ti facut cel mai mare serviciu orasului.
21
2
Am cumparat acesta proprietate cu banii mei nu cu banii mamicilor voastre romance asa ca nu inteleg care e problema cu ce fac eu pe terenul meu ziceti merci ca investesc banii in Constanta si creez locuri de munca bai romani puturosi
6
25
Si daca in urma sapaturilor se va descoperi sub acel pamant vestigi istorice etc . Se va opri constructia ?
17
4
400m pana la marea neagra? un metru are 5 m la voi la replica ....
14
1
Fagadau tot la puscarie ajungi !
15
3
Dupa ce votati cu pesedeu de 30 ani sa va dea pomana acum faceti gura mare ca vreti parcuri ca vreti pe dracu sa va ia de generatie de jegosi spalati pe creier
24
7
presedintele Plus, profesor la facultate, medic la spital si patron de clinica cum a reusit sa isi construiasca Aquacliniq vis a vis de spital?Cum dreq sa mostenesti un teren fix in buricul targului?
24
1
Asamblu de 900 de apartamente ? Adica , minim 900 de persoane se vor muta acolo ? Deduc ca , majoritatea vor veni din afara Constantei . Asta inseamna , inca cateva sute de masinii , vor umple orasu . Superb !! Era frumos un mare parc , pentru cei din zona . Ehhh si asta va fi un mare parc , dar un parc de claxoane .
33
0
cand o sa auzim vreo data ca se planteaza pomi se fac spatii verzi ,se construiesc parcuri ca in ocident ..sa va fie rusine avarilor dupa bani.cand o sa muriti tot in pamant va duceti nu va luati dupa voi blocurile si masinile luxoase.
37
0
Au distrus tot mafia
34
0
Mare pacat ca mama lui eugen a ramas gravida cu el!
9
25
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca care a distrus orasul. Makidonii acest trib de nomazi trebuiesc bagati la puscarie cat mai curand.
49
5
Misto! O sa treaca trenul pe langa piscina, locuitorii se vor desfata numarand vagoanele. Poate de la trepidatii o sa cada blocurile cipanesti. Mai stii?
55
1
Incet , incet , Constanta cea pe care o stiam dispare , din pacate dispare intr-un mod cat se pare de rau !
49
1
Asa Fagadau,sa nu-ti treaca cumva prin cap sa faci ceva pentru cetatenii orasului,un parc,un spital,un teatru,o scoala ca te descalifici.Betoane mai nemernicule,cat mai multe betoane,cluburi,restaurante si piscine ca ducem lipsa.P.S.Sa nu uiti de pacanele,pariuri sportive si saloane de masaj erotic
54
2
Si dupa aia spuneti ca Oil Terminal e prea oras, Bravo!
36
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369