REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Clanul Costache, care făcea legea în Oltina, înfundă pușcăria

Clanul Costache, care făcea legea în Oltina, înfundă pușcăria

Virgil STOIAN 9 august 2023 | 00:00 3468

Clanul Costache este cunoscut ca un cal breaz în Oltina, ei făcând practic legea în comună. Astfel, în august 2020, aceștia au agresat două persoane, folosind inclusiv bastoane telescopice, una dintre victime fiind la un pas de a-și pierde viața. La trei ani de la faptă, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis: cei patru inculpați respectiv George Costache, Dumitru Cristian Costache, Vivian Costache și Florin Constantin vor înfunda pușcăria, fiind judecați pentru tentative de omor.

Clanul Costache, care facea legea in Oltina, infunda puscaria

Una dintre victime

Potrivit rechizitoriului, la data de 22 august 2020, în jurul orei 22:00, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în fața unei societăți comerciale din localitatea Oltina ar avea loc un scandal. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele în cauză, fiind vorba despre 2 grupuri de persoane, între care s-a iscat un conflict spontan, în urma căruia un bărbat, de 37 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de un echipaj de ambulanță. La acel moment, oamenii legii au precizat că a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Însă, în urma cercetărilor, s-a ajuns la o altă încadrare juridică. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020, în jurul orelor 22 00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii reţinuţi, împreună cu alţi participanţi care se sustrag de la investigaţii, le-au agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare.

Clanul Costache, care facea legea in Oltina, infunda puscariaMinuta judecătorească

Clanul Costache face legea

Potrivit locuitorilor din Oltina, clanul Costache face legea în localitate, dar și în zonele limitrofe, indivizii fiind implicați în numeroase scandaluri și nu numai. Este ar fi vorba de trei frați. Marian, Ionuț și Vivian Costache. Aceștia, la rândul lor, au copii, care acum sunt și ei în plină activitate infracțională, ei fiind cei care s-au războit pe 22 august cu familia Deacu (victimele).

„Clanul Costache face legea în Oltina. Eu am fost amenințat de două ori cu moartea de către Ionuț Costache. Am sunat la 112, am depus plângeri, nimic nu s-a întâmplat. Au fost cercetați în multe dosare penale, dar de fiecare dată se împacă. Au furat un ATV, au dat bani, s-au împăcat. Au distrus pășuni, au dat bani, s-au împăcat. Sunt cunoscuți în localitate, toți îi știu”, a declarat, la acea vreme, pentru Replica, Gheorghe Chirciu, fostul primar din Oltina.

Potrivit acestuia, membrii familiei Costache ar iniția adolescenții în infracțiuni, fiind vorba de o adevărată școală de hoți.

„Sunt luați de pe la 13 – 14 ani și învățați cum să fure, cum să facă... Vă spun, în Oltina este o mândrie să stai la masă cu Costache, nu cu primarul”, a mai spus Chirciu.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui George Costache și Vivian Costache la nouă ani de închisoare,  Dumitru Cristian Costache a primit opt ani și șapte luni de închisoare în timp ce Florin Constantin s-a ales cu șapte ani de închisoare. Sentința a fost dată pe 4 august 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotii si nespalatii dracu
0
0
Lume buna furci,toapoare,foc la case,si dati afara din sat
0
0
Asa merita ca pe mine mau bătut dacă muream lăsăm pe drumuri cinci copii
0
0
Toți cei care comentați să o S....I.
2
4
MOS COSTACHE MUYAKE KUR DA LAKE
4
2
parnaie cu prelungire si amanari la nesfarsit privind liberarea lor!!! asta le doresc
6
0
fac ceva pregatire de specialitate si odihna meritata pe bani publici si se intorc pregatiti pentru activitati la vechiul loc de munca sau poate avanseaza la judet sau capitala!
5
0
Deci votăm Noua Dreaptă să îi trimitem la canal.
5
0
Haha!clan? nespalatii astia!ai facut jurnalism la seral liceul agricol!
2
3
Au uitat sa mai adauge trafic cu țigări motorina si proxenetism
10
0
OBOSITI!ASTIA TREBUIE SA PRIMEASCA PESTE 15 ANI SI CU REGIM INCHIS
10
1
PEDEPSE PREA MICI
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272