REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CLANUL de INTERLOPI VĂNCICĂ, în CÂRDĂȘIE cu mai MULȚI CONSTĂNȚENI

CLANUL de INTERLOPI VĂNCICĂ, în CÂRDĂȘIE cu mai MULȚI CONSTĂNȚENI

Replica API 10 august 2020 | 00:00 28520

O grupare infracțională, care acționa pe mai multe paliere, a fost destructurată de către procurorii DIICOT, în capitală. Liderii fac parte din clanul interlop Văncică, fiind vorba despre Cami Niţă, zis Fane Văncică, şi Viorel Niţă, zis Pinochio al lui Văncică. Însă, printre membrii grupului infracțional se aflau și constănțeni. Toți au fost săltați de oamenii legii, urmând a se lua măsurile legale ce se impun. Însă, interesant este modul cum se coordona totul, în sensul cum se anunțau controalele Poliției.

Fane Văncică

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente – DGPMB, la data de 5.08.2020, au efectuat un număr de 37 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

locul unde se făcea contrabanda

Două grupări infracționale

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări infracționale, al căror nucleu este reprezentat de doi frați, care au ca principală preocupare comercializarea de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetățeni moldoveni și deținute cu încălcarea dispozițiilor legale.

Lică Văncică (liderul clanului), sursa foto: spynews.ro

Poliția, ÎNCHIDE FEREASTRA!

Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița. Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășoară la o garsonieră pe care o deține la parterul unui bloc din apropierea pieței, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra. Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet. Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări.

Cică AMANET… când, de fapt…

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție. Activitatea de comercializare a țigaretelor se desfășoară și aici după un program strict, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigarete este de aproximativ 10 lei.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia din constanta cine sunt doamna Lili ?
0
0
Clanurile nu sunt destructurate in Romania pentru ca nu se vrea si nu se poate se pare. Ele sunt mai degraba restructurate. Inca putin si vor conduce direct tara. Minunatele clanuri.
2
0
Sugi pula orban
3
3
si capii politiei sunt in doliu dupa pian
4
0
Interlopii sunt in spatele politicii..Ei lasa batrani in saracie,copii fara educatie,despart mame de prunci...si cate si mai cate..Astia sunt niste cocalari amarati.
7
2
asa da ! ca nu se mai putea respira
3
2
Erdal gezolu vinde droguri pe str general manu din Constanta
10
0
va astept in pamant galben tiganii mei, locu vostru este la cimitir.
19
0
STAU PE STRADA BORATI DE TIGANI FARA NICI O TREABA SI DACA LI SE PARE CA AU INTRAT IN ZONA MASINI SUSPECTE . SUNT ANUNTATI CEI CARE VAND . UITATIVA PE TOATE STRAZILE UNDE SE VAND ETNOBOTANICE CUM BORATI DE TIGANI STAU CIORCHINE SI SUNT ATENTI LA TOT CE MISCA . PRINSI SI CONDAMNATI BORATI CA AU NENOROCIT O GROAZA DE TINERI SI DE COPII . COPII PENTRU CA VAND ETNOBOTANICE INCLUSIV COPIILOR . NU AU NICI O RETINERE BORATI , NU LE PASA DE VIATA ACESTOR SUFLETE NEVINOVATE . LE DORESC SA MOARA IN CHINURI . TOTI TIGANI BORATI . ARZAVAR FOCU DE NESPALATI CA PUTE AERU PE UNDE TRECETI . VA LATRA CAINI
19
0
sunt romi din rominia vorbitori de limba romani
9
4
daci iei la scuturat pe acesti mici infractori de cartier de periferie, nu stiu pe unde sa fuga, trebuie doar bunavointa din partea politiei
11
1
Anchete de cacat, interlopi inchipuiti. De ce nu destructurati gruparile violente. Aia cu cefe late care trav la fiare ziua si terorizeaza lumea noaptea. Nu mai poti iesi cu lrietena pe strada seara pentru ca apar niste animale de-astea si te jignesc sau iti jignesc prietena, la provocare. Apare prostul ala de Vela si arata cu degetul spre interlopi dar in realitate nu este in stare nici macar sa faca ordine si dreptate in ministerul pe care il stapaneste temporar. Imi este scarba de tot si de toate.
25
1
Care interlopi ma ametitilor,astia sunt niste bisnitari care vindeau tigari netimbrate,maine-poimaine o sa spuneti ca si tigani care vand gogosi sau porumb fiert pe plaje sunt interlopi.
25
4
burtosi din politie , garda etc. fac averi si salarii mari fara efort, prind gainarii la un an odata si merg mai departe cu rechinii mari!
21
0
Pai saful politiei transporturi face contrabanda cu piticul porno de la aeroport. El le tine si piticul da limbi.
13
0
ceva benzina pe ei si un chibrit bun?
24
0
Nu stiu ce va mirati, cand sefi de politie, anaf, frontiera, chefuiesc impreuna cu infractori, interlopi si comercianti, se bat pe burta reciproc, se adreseaza unul altuia cu apelativul fratele meu, e normal sa avem astfel de spete. Cum se poate ca un organ de control, gen politie de frontiera, anaf sau politie, sa aiba vile, masini scumpe , terenurii intravilane si afaceri? Trist este ca in momentul in care este dovedit, este compatimit de societate. Atata timp cat v-a exista aceasta cardasie intre omul in uniforma si comerciant, vom avea parte de evaziune, fraude financiare si contrabanda.
30
2
Ce interlopi are constanta ma ca de frica la copii nu ies nici din casa sau doar prin masini cate 200 la o masa. Ce interlop ai vazut tu cu familia prin parc sau mall? Au teroare sa iasa si la mc
8
1
Cei mai imputiti oameni
28
2
daca si astia sunt interlopi am ajuns de rasul curcilor ... bai Dicot ati "prins" niste prapaditi si ziceti ca ati "destructurat" un periculos clan interlop ... hahaha !!!! si concret cum iati "destructurat"? ati confiscat marfa? pai maine astia sunt la loc!
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920