REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CLANUL TURCU a FĂCUT RAVAGII, cu metoda ACCIDENTUL, și în Constanța!

CLANUL TURCU a FĂCUT RAVAGII, cu metoda ACCIDENTUL, și în Constanța!

Replica API 26 martie 2021 | 23:28 3484

”Clanul” infracțional coordonat de David Emanuel Turcu a dat lovituri și la Constanța! Interesant este faptul că Turcu a pus bazele unei ”afaceri” de înșelăciuni prin metoda Accidentul înainte de 2015, în timp ce se afla în penitenciar la Galați. Astfel a ajuns, chiar în 2015, să fie condamnat din nou. Ulterior, pe 20.11.2018, era trimis în judecată la Constanța, pentru grup infracțional organizat, fiind vorba tot de același gen de înșelăciuni. Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat, Turcu fiind condamnat, pe fond, la 17 ani, 1 lună și 20 de zile închisoare (după contopirea mai multor pedepse). Decizia nu este definitivă.

foto: Evz.ro

Circa 17 victime s-au constituit părți civile în dosarul instrumentat de procurorii constănțeni. Trimiși în judecată au fost, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, Turcu David Emanuel, Călin Vasile, Rusu Costică, Turcu Ionel, Drăgan Constantin, Stărpu (fostă Kerekeş,fostă Popovici ) Mirela, Roşca Carmen Simona, Goia Florentina Luminiţa, Blaga Marian, Mariciuc Mădălina Dorina și Manole Anamaria. Membrii clanului, coordonați de către Turcu David Emanuel au înșelat victimele prin metoda cunoscută ca Accidentul. Acestea erau sunate din penitenciar de către persoane care se recomandau a fi procurori, medici, avocați și anunțau persoanele în cauză că fiul/fiica a fost implicat (ă) în accidente rutiere, iar pentru a remedia situația este nevoie de bani.

Magistrații constănțeni s-au pronunțat pe 17 martie

Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat la data de 17 martie. Astfel, după contopirea mai multor pedepse, Turcu David Emanuel s-a ales cu pedeapsa de 17 ani, 1 lună și 20 de zile închisoare, Vasile Călin (recidivist și el) a primit 7 ani şi 2264 de zile închisoare, Rusu Costică (recidivist) - 14 ani, 6 luni şi 18 zile închisoare, Turcu Ionel – 7 ani şi 6 luni închisoare, Drăgan Constantin – 3 ani cu suspendare, Starpu (fostă Kerekeş, fostă Popovici) Mirela - 6 ani, 8 luni şi 179 zile închisoare, Roşca Carmen Simona - 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare, Goia Florentina Luminiţa – 3 ani cu suspendare, Blaga Marian – 4 ani şi 8 luni închisoare, Mariciuc (fostă Coţovanu) Mădălina Dorina – 3 ani cu suspendare, Manole Anamaria - 1 an şi 4 luni sub supraveghere. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Turcu a pus bazele grupării din închisoare, printre primele condamnate pentru metoda Accidentul

În anul 2015, Turcu David Emanuel era condamnat la 10 ani, alături de alte persoane care apar și în prezentul dosar, pentru înșelăciuni prin metoda Accidentul. El acționa din penitenciarul Galați, acolo unde se afla pentru alte fapte de înșelăciune. Indivizii aveau telefoane în dispecerat și au apelat mii de persoane, dintre care multe au picat în plasă. Turcu avea oameni de legătură și în afara penitenciarului, care mergeau să colecteze banii. Precizăm că gruparea lui Turcu a fost printre primele din țară care au fost condamnate pentru înșelăciuni prin metoda Accidentul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce perchezitii la sange si gardieni curati trebuie sa fie de au timp sa dea telefoane pentru a insela lumea, misto aici in romania.
0
0
Sa i taie mainile si sa l elibereze.....e pacat sa l hranim din banii nostri in puscarie
0
0
umbra si odihna vara pe banii celor care ia inselat, cand ies o ia de la capat pana la pensie si lasa si urmasi !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468