REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CLANURILE de TRAFICANȚI de ETNOBOTANICE aveau CUIBUL pe General Manu

CLANURILE de TRAFICANȚI de ETNOBOTANICE aveau CUIBUL pe General Manu

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:15 6605

Oamenii legii din cadrul BCCO Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o grupare infracțională, care acționa pe mai multe paliere, împărțită în mai multe ”găști”. Au fost efectuate interceptări, percheziții, în cauză au fost angrenați colaboratori sub acoperire, după care au fost trimiși în judecată în mai multe dosare de trafic de droguri. Acum, unii dintre membri au fost condamnați de instanța de fond, în unul dintre dosare. Însă, potrivit martorilor, unii dintre ei au continuat să-și vadă nestingheriți de treabă. Cum ar fi cazul lui Erdal Ghezolu, care ar continua să vândă etnobotanice, având ”cuibul” pe strada General Manu din municipiu.

În dosarul de față, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat pe 11 ianuarie, Ghezolu Erdal zis Plasmă, Ghezolu Ghiulgean, Gorovei Sebastian-Andrei, Dulgheru Georgian Cătălin și Constantin Cosmin zis Tomache alegându-se cu pedepse cu suspendare. Decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Însă, așa cum este precizat și mai sus, nu este singurul dosar în care indivizii au intrat în atenția oamenilor legii.

Făceau legea în județ

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 17.01.2018, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ismail Aidar-Selvis, Suliman Molis, Suliman Ghiulgean, Suliman Sevghilim, Șaip Omer, Șaip Steluța, Șaip Sibelgean, Suliman Iuliana, Suliman Ager, Stoica Gheorghe, Stoica Romel, Cramarenco Florin, Macovei Florentin, Samson Marian-Claudiu, Zlate Papina, Popa Roberto-Gino, Fătu Adrian, Ghezolu Erdal, Ghezolu Ghiulgean, Gorovei Sebastian Andrei, Alez Orhan , Iovițu Cornel-Dan , Regep Ezgean şi Mustafa Emine, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017, inculpaţii în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare,de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (Mun. Constanța, Mun. Medgidia, Orașul Năvodari și Orașul Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (”etnobotanice”) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți. În urma cercetărilor efectuate au fost identificate în mai multe locații din orașele menționate așa-zise ”centre” de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă.

Percheziții în județ

La data de 17.01.2018 au fost efectuate un număr de 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii. În cauză au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux.

Însă, chiar și așa, se pare că, după cum susțin martorii, Erdal Ghezolu încă ar vinde droguri, ”cuibul” fiind pe strada General Manu din municipiu.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era si podoaba lui lie Dumitrescu ?
0
0
Pizda aia de la navodari
0
0
Colcaie de ciori care vand
4
1
Noul director al Radpp poate scoate romii din centrul orasului ----Pe G-ral Manu e plin de astfel de chiriasi de acest gen ----Da-ti repartitie unor familii serioase care muncesc cinstit
5
1
asa e si la Suceava unde e plimbat un dosar cu niste vinzatori de droguri din Voronet si Gura-Humorului ,vorba avocatei se tot amina pina ii scot poate cu maxim vre-o suspendare. ineinteles activitatea lor va continua. Asta-i justitia noastra .
2
0
Cremenalilor ati lasat puradeii si pirandele fara a avea ce duce la gura
1
0
Numai sifonari si analfabeti aici
4
4
Ciori care vand tigari si droguri iar primaria le da ajutoare sociale.....politia trece degeaba prin piata grivitei.Tigari,tigari,hai sa-ti dau tigari.
8
0
De ciuti de la navodari nu mai spuneti nimic ca a stat o noapte intreaga in genunchi
11
1
SA VINA SI IN CERNAVODA SA RIDICE DELERI DE DROGURI CA ESTE JALE SI PRAPAD IN ORASUL CERNAVODA.
12
1
asta e de ieri,de azi?ati inchis ochii si aceste ciori si au vazut de treaba ..mai lasati ne ..
14
0
Bucatica Nicolae de la Cernavoda vinde etnobitanice si da spaga la politie mai exact lu emil nicolae si lu sageata lui actualu comandant
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367