REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

CLARIFICĂRI: CÂT ține IMUNITATEA după ce te VACCINEZI împotriva COVID

CLARIFICĂRI: CÂT ține IMUNITATEA după ce te VACCINEZI împotriva COVID

Replica API 19 aprilie 2021 | 07:59 7299

În urmă cu mai bine de aproximativ câteva luni, în România a fost demarată campania de vaccinare Covid-19. De la acel moment și până în prezent au fost imunizate aproximativ 2,5 milioane de persoane. Cu toate acestea, vaccinarea rămâne unul dintre cele mai dezbătute subiecte, cauzând numeroase întrebări. Iar una dintre ele este legată de durata imunității. Reprezentanții DSP Constanța au explicat situația.

Vaccinarea împotriva Covid-19 este încă un subiect intens dezbătut care naște întrebări. Este de înțeles faptul că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea reprezintă, de asemenea, un factor important pentru oprirea răspândirii pandemiei, scădea supraîncărcărcării unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID. Deși ne sunt explicate avantajele acestui vaccin, multe persoane încă nu știu care este durata protecției oferită de acesta. ,,Știm că-i bine să-l facem, dar nu știm cât durează”, a declarat un constănțean.

Ce spune DSP Constanța

Contactați de către reporterii Replica, reprezentații DSP Constanța au declarat că este mult prea devreme pentru a se estima durata protecției oferite de vaccinarea împotriva Covid-19. La începutul campaniei de vaccinare, șeful DSU, Raed Arafat, declara că imunitatea ar dura o perioadă de cel puțin 6-8 luni. Și, totuși, încă sunt dubii.

,,Este încă prea devreme pentru a putea estima durata protecției oferite de vaccinarea împotriva COVID-19. Titrul de anticorpi măsurat la persoanele vaccinate în studiile clinice a fost peste media celui măsurat la persoane trecute prin boală! Este de așteptat ca protecția oferită de vaccin sa dureze cel puțin la fel de mult ca cea de după infecția cu SARS-CoV-2 dar fără riscurile asociate dezvoltării bolii. Durata protecției este încă în curs de evaluare în studiile clinice.” au declarat reprezentații DSP Constanța.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat o pwIa un erectie.. experimente pe oameni
0
1
Si femeia aceea de 70 de ani din Cluj, vaccinata complet de ce a murit de covid? I-au cedat toate organele, pe rand. Se numeste raspuns hiper-inflamator imun, indus de anticorpii aparuti ca urmare a vaccinarii.
2
1
In urma cu mai bine de aproximativ cateva luni???
2
0
Nu va impacientati. Se studiaza.
6
0
Nu am aflat nimic din articolul asta
10
0
articol de rahat. dati click ca sa aflati ca nimeni nu stie
22
1
Spun ca abia la 6 luni dupa vaccinare se formeaza anticorpi in organism.
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369