REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Claudia Zaharia lucrează la Teatrul Elpis pentru că iubeşte copiii: "Sunt cei mai sinceri spectatori"

Claudia Zaharia lucrează la Teatrul Elpis pentru că iubeşte copiii: "Sunt cei mai sinceri spectatori"

Replica API 15 iulie 2013 | 00:00 600

Soprană de coloratură

Soprană de coloratură

Lucrul cu copiii este cel mai greu. Trebuie să ai la rândul tău un suflet de copil. Chiar dacă viaţa te-a lovit, trebuie să păstrezi candoarea, sinceritatea şi bunătatea lor. Altfel nu ai nici o şansă. Copiii îţi simt sufletul la fel ca şi animalele. Nu îi poţi păcăli. Claudia Zaharia, actriţă a Teatrului pentru Copii şi Tineret "Elpis" din Constanţa, a păstrat un suflet de copil. Este bună, caldă, frumoasă şi modestă. Încearcă întotdeauna să minimalizeze efortul pe care îl face, cu toate că este unul susţinut. Emotivitatea, atât de prezentă la copii, se poate simţi în vocea ei, în toată atitudinea ei, lucru care o ajută în colaborarea directă cu micii spectatori. Şi-a dorit să devină actriţă de când se ştie, iar iubirea pentru copii a făcut-o să opteze pentru teatrul de păpuşi.

"Am urmat cursurile Universităţii George Enescu"din Iaşi, Secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete, promoţia 1999. Am colaborat apoi trei luni cu Teatrul din Baia Mare, după care m-am angajat în anul 2000 la Teatrul pentru Copii şi Tineret Elpis din Constanţa. Am început printr-o înlocuire în spectacolul Harap Alb, unde interpretam rolul Sfintei Vineri. Au urmat Marghioliţa din Piatra din casă de Vasile Alecsandri, dansatoarea din Califul barză etc., dar rolul de referinţă, foarte apropiat sufletului meu a fost Turandot, un rol complex şi destul de dificil, dar foarte drag mie. Am avut roluri care m-au motivat şi au compensat dorinţa de a face teatru dramatic. De mic copil am visat să devin actriţă. Până în anul IV am vrut să fac teatru dramatic, după care am realizat că mi-ar place mai mult să fac meseria pe care o practic acum. Copiii sunt cei mai sinceri spectatori. Este o lume pură, în care reacţiile sunt autentice, reale, adevărate. Copilul reacţionează aşa cum simte", a declarat, pentru "Replica", Claudia Zaharia, actriţă a Teatrului pentru Copii şi Tineret Elpis din Constanţa. În adolescenţă, Claudia a urmat cursurile Liceului de Muzică din Piatra Neamţ, unde a făcut canto principal şi secundar pian şi violă. Este soprană de coloratură, iar vocea ei caldă şi studiată a ajutat-o în abordarea unor roluri, unde era necesar să cânte. De asemenea, îi place să danseze. Are o mobilitate de invidiat, este plină de viaţă, calităţi fără de care nu ar putea interpreta rolurile atât de solicitante. Consideră că un aport important în realizarea rolurilor îl are şi regizorul, care, dacă ştie ce vrea, scoate ce este mai bun dintr-un actor. "Depinde foarte mult de regizor. El este cel care modelează. Dacă ştie ce vrea, colaborarea este fructuoasă, lucrul este făcut cu plăcere şi reuşeşte să scoată ce este mai bun din noi dacă ştie ce să ceară. Restul este în sarcina actorului să contureze cât mai clar personajul şi mesajul poveştii", a mai declarat Claudia Zaharia. În prezent participă la repetiţiile pentru Punguţa cu doi bani, spectacol în care va interpreta trei roluri. Claudia va fi florăreasa, baba şi bucătăreasa, roluri diferite, care merg pe compoziţie. "Voi interpreta rolurile florăresei, babei şi bucătăresei şi îmi plac foarte tare. Sunt roluri care merg pe compoziţie, ceea ce nu am mai făcut până acum. Trebuie să intru în altă stare într-o perioadă extrem de scurtă, în câteva secunde. Această perioadă trebuie foarte bine delimitată, trecerea cât mai bună, iar rolurile cât mai distincte. Încă o dată subliniz rolul regizorului. Lucrez cu foarte multă plăcere cu regizorul acestui spectacol, deoarece Cristian Mitescu chiar ştie să lucreze cu actorul", a conchis actriţa Claudia Zaharia.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272