REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Claudiu Palaz: 'Patrimoniul național nu se cară cu roaba'

Claudiu Palaz: 'Patrimoniul național nu se cară cu roaba'

Replica API 10 iulie 2019 | 00:15 441

Consiliul Județean Constanța a demarat un proiect prin care dorește reabilitarea și restaurarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. În demararea și implementarea proiectului, spun reprezentanţii CJ, întâmpină o mare problemă: nu există inventarierea exponatelor muzeului, iar mutarea acestora în locuri sigure și protejate, intenţionează să se facă cu ”roaba”, spune vicepe Claudiu Palaz. Îna cest sens, acesta solicită conducerii muzeului să se ocupe de acest aspect cu specialişti, şi nu cu "salahori".

"În cursul zilei de 04.07.2019 am înaintat către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța o scrisoare prin care solicit conducerii acestuia să se ocupe cu specialiști și profesioniști în acțiunea de inventariere și mutare a exponatelor muzeului ce fac parte din patrimoniul național, și să nu aștepte ca aceste operațiuni să fie efectuate de către salahori ai firmelor care vor fi desemnate pentru reabilitarea acestuia. Consiliul Județean Constanța a demarat un proiect prin care dorește reabilitarea și restaurarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța în valoare de aproape 20.000.000 lei. În demararea și implementarea proiectului întâmpinăm o mare problemă: nu există inventarierea exponatelor muzeului, iar mutarea acestora în locuri sigure și protejate, M.I.N.A.C. vrea să le facă cu … ”ROABA”. Adică, conducerea muzeului insistă ca obligația mutării exponatelor să se facă de către constructorul care va câștiga proiectul. Fapt total greșit și neprofesionist! Mai mult, consider că această condiție a caietului de sarcini va duce la refuzul constructorilor de a participa la proiect. Nimeni nu își asumă (dacă nu este specialist în conservarea exponatelor) să mute exponatele din patrimoniul național fără o inventariere clară, deoarece acestea ”se pot evapora” pe timpul transportului sau mutării lor. Sau cumva asta se dorește?", a transmis Palaz.

"Solicit de urgență conducerii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța să acționeze în mod profesionist și să dispună urgent inventarierea clară a patrimoniului național din cadrul M.I.N.A.C. și totodată să-și asume mutarea exponatelor cu personal specializat. Patrimoniul național nu se cară cu ROABA! În condițiile în care nu vor acționa profesionist, sunt direct răspunzători de blocarea proiectului Consiliului Județean Constanța în valoare de aproximativ 20.000.000 lei", a conchis vicele CJC.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce baiat bun e asta, marele om politic, Palazu mic! Si cu ce se ocupa el pe aici printre noi!? Ce ne-am face noi fara el. Cum aduna el evenimente importante cu roaba!
3
1
Mai Palaze du-te dracu de cazatura proasta. Festivalul berii, catarge etc, toate numai la Pavilion din care bani se fac ma profesionistul furtului?
4
3
Candva sus la etaj spre piata Ovidiu , geamurile aveau in loc de sticla OSB. Mai jos la etaju 1 in sala pictata , vreun mare arheolog , conducator a fost de acord sa se traga tevi de PPR strambe de sus pana jos la calorifer peste pictura. Este o lipsa totala de interes pricepere profesionalism. Jos.
4
1
Muzeul de Arta Medgidia a fost preluat de CJC-ta , acum e o ruina , ce parere au Tutuianu si Palaz ? Ba voua nu va e rusine sa va laudati cu niste cacaturi ?
5
0
Iar exagereaza Palaz.Nu-i adevarat ce spune.De fapt se intirzie mutarea pentru ca inventarierea nu s-a facut la timpul potrivit,cu ani in urma
4
2
Tot centrul istoric este lasat in paragina. Piese si situri de o valoare inestimabila zac acoperite de gunoaie si rahati. Rusine! Ce vina au specialistii muzeului?... sa-ti fie rusine politruc nenorocit! Palaz, esti un mare nemernic nu mai arunca cu noroi. Voi politicienii trebuia sa alocati fonduri pentru cultura ,nu sa aruncati cu bani in tot soiul de fastivaluri.
6
1
Pai tutuianu e robar, ca doar el l-a pus pe directorul ala la muzeu. Cum ma sa cari cu roaba obiecte de patrimoniu. Chemati naibii unii de afara sa va invete ca la povesti sunteti Asi! Vai de mama voastra! Nu vreti sa lasati nimic copiilor copiilor nostri.
4
1
Aici Palaz are dreptate. Trebuie asigurat transportul si depozitarea exponatelor in locuri sigure.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212