REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Clubul Rotary aduce apa în satul Făurei din oraşul Băneasa

Clubul Rotary aduce apa în satul Făurei din oraşul Băneasa

Replica API 17 martie 2012 | 00:00 1092

Investiţie irlandeză

Investiţie irlandeză

Localitatea Făurei din judeţul Constanţa este una dintre cele mai sărace zone din Dobrogea. Oamenii sunt amărâţi, nu au locuri de muncă şi de ani buni nu au alimentare cu apă. În cel mult o lună de zile lucrurile se vor schimba, mai ales pentru copiii şcolii cu clasele 1-VIII din satul Făurei, oraşul Băneasa, zonă ce face parte din Colegiul 2 al senatorului Nicoale Moga. Clubul Rotary Constanţa a finanţat programul de alimentare cu apă în şcoală, iar lucrările vor începe după 1 mai.

Rotary este o organizaţie mondială ai cărei membri sunt oameni care îşi dedică viaţa proiectelor umanitare, oameni care încurajează, sustin şi motivează proiecte care vin în ajutorul societăţii. Numele organizaţiei a ajuns în toată lumea, inclusiv în satul Făurei, din judeţul Constanţa. Clubul Rotary a finanţat un program de 70.000 de euro cu alimentare cu apă şi realizarea unor grupuri sanitare. Acest program, "îmbrăţişat" de senatorul PSD Nicoale Moga, prezent şi el la evenimentul de lansare, este gândit de peste doi ani de zile şi a fost realizat cu greu. "Anul acesta ne-am propus să finalizăm un proiect ambiţios care constă în aliementarea cu apă a şcolii din Făurei, alimentare care presupune realizarea unui foraj de până la 150 metri, captarea apei, filtrarea acesteia şi transferul către un depozit tampon, respectiv către container sanitar. Este un proiect greu pentru Clubul Rotary, pentru care a muncit o întreagă echipă şi sunt convins că avizul care l-avem va fi un succes şi va prinde viaţă", a declarat fostul preşedinte al Clubului Rotary, respectiv manager de proiect Radu Mihailov. "Din nefericire, aceasta este o zonă frumoasă, bogată, dar cu oameni foarte săraci. Salutăm orice ban investit aici, mai ales când este vorba de copii. Mulţumesc celor care s-au gândit să investească în alimentarea cu apă, mulţumesc în numele Parlamentului României pentru acţiunea care se va derula la Făurei şi sper să nu fie ultima", a spus Nicoale Moga. "Aici sunt foarte mulţi oameni săraci, sunt mulţi copii care s-ar putea să nu aibă vreun viitor. Statul trebuie să înţeleagă că în viaţă două lucruri sunt importante: sănătatea şi educaţia. Însă, aceşti copii au nevoie de mult mai mult decât educaţie. Sunt foarte săraci, nu au haine, nu au ce să mănânce, părinţii lor nu au locuri de muncă şi trăiesc din alocaţiile copiilor. Este vai de ei", a declarat senatorul Nicolae Moga, care a ţinut să specifice că va încerca să alimenteze întreg satul cu apă, asigurând pe fiecare stradă ţâşnitori. La evenimentul de lansare a proiectului a fost prezent şi reprezentantul Rotary din Irlanda, Ian Rule.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272