REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cluburile vor fi închise pe litoral de 1 Mai

Cluburile vor fi închise pe litoral de 1 Mai

Replica API 11 aprilie 2021 | 16:50 3277

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că turiștii se pot caza pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, însă cluburile vor fi închise inclusiv în noaptea de Înviere, chiar dacă restricțiile de circulație sunt ridicate.

„Ca să lămurim aspectul dacă se pot deplasa la mare în intervalul 1 - 2 mai. Noi am adoptat în hotărârea CNSU, în oglindă, o reglementare cu ce se întâmpla la munte. Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări - maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a spus Bode la Prima TV, citat de Agerpres. „În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca, pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, sigur, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment, nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a precizat el.

Ministrul de Interne a explicat că este posibil să se permită turiştilor să nu poarte mască pe plajă, însă acest lucru trebuie discutat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate”, a mai spus Bode, potrivit Digi24.

"O asemenea decize trebuie luată numai dacă indicele de infectare este cu adevărat prea mare în Constanța, ceea ce nu avem cum să știm acum. Spre deosebire de Grecia sau Bulgaria, care invita turiștii români în vacanțe de 1 Mai și în tot acest Sezon, autoritățile de la București îi îndepartează pe turiști de Litoralul românesc, prin asemenea declarații, însă operatorii de pe Litoral se pregătesc și suntem convinși că vom avea turiști încă din primul weekend al Sezonului!", a precizat Corina Martin pentru Replica de Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa credeti voi...
1
0
Drogalaii si drogaloaicele sunt deja in sevraj.
9
3
FOARTE BINE !!!
16
4
Baaaa hapciupaliticilor, voi credeti a e nevoie sa dati voi voie sa nu se poarte masca pe plaja ba leprelor? Ahahahhahahah ba analfabeti ordinari ce sunteti ahahha ce gluma de cacat
9
7
bineca au fost partiile de ski deschise acolo se poate
13
5
10 9 , 10 9 , cine i nma mea , aannanana .
1
5
Inca o bila alba, Catule. Cei care au bani nu au educatie. Deci masurile de preventie trebuiesc inasprite.
15
5
Asa credeti voi.
10
6
Nu-i rau. Daca virusul e pe bune atunci e de ajuns buluceala de exceptie de la biserica plus lingurita de impartasanie spagoveana. Si asta doar in noaptea de inviere. Asta ca se zice ca virusu e naspa. Noi locuim la mare si vin toti covidatii peste noi.
23
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102