REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CN APM a semnat un Memorandum de Înțelegere cu cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia

CN APM a semnat un Memorandum de Înțelegere cu cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia

Replica API 19 februarie 2020 | 22:53 331

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat marți 18 februarie a.c., un Memorandum de Înțelegere cu PT Pelabuhan Indonezia II (Persero), cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia, în prezența Ambasadorului Republicii Indonezia în România și Moldova, Excelența Sa M. Amhar Azeth și a prefectului județului Constanța, George Niculescu. Semnarea acestui document marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia.

Memorandumul, sub titulatura „De la est la est: Dezvoltarea parteneriatelor și deblocarea oportunităților“, a fost semnat de Elvyn G. Massasya, CEO, și Costel Stanca, director general. La eveniment a fost reprezentată și Constanța Port Business Association. Semnarea acestui document marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia. PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) este unul dintre cei mai mari operatori portuari de stat din Indonezia. Subordonează 12 porturi publice, 100% deținute de guvernul indonezian, situate în cele mai importante 10 provincii din punct de vedere al creșterii economice. De asemenea, deține 17 companii subsidiare împărțite în următoarele categorii principale: manipulare mărfuri, logistică și servicii portuare, dezvoltare afaceri și utilități. Portul Tanjung Priok este una dintre filialele PT Pelabuhan Indonezia II, reprezintă cel mai mare port comercial din Indonezia, care a operat 7,6 mil. TEU în anul 2018, clasându-se pe locul 22 în topul mondial al porturilor. Compania indoneziană și-a propus să devină un operator portuar de talie mondială, sprijinind astfel obiectivul Indoneziei de confirmare ca actor maritim internațional.

Video:

Memorandumul de Înțelegere prevede principalele linii de cooperare între cele două părți, axate în special pe schimb de informații, tehnologie, IT, securitate cibernetică și schimb de experiență, precum și identificarea de oportunități de afaceri. Cooperarea va include autoritățile portuare, operatorii portuari, linii de transport maritim, furnizorii de servicii de transport intern și / sau organizațiile conexe. Aceasta este prima cooperare a Indoneziei în Marea Neagră, Constanța fiind considerată un hub pentru piața Europei de Est și a Asiei Centrale.

La finalul evenimentului, delegația a făcut un tur tehnic al Portului Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sanchii , ii doare'n palma de voi "noi"
0
0
protocoale suntem primii la investitii canci ... la fel cca si ceilalti ... penibil
4
0
ca orice alte actiuni de imagine ale apmc prin Serbia, Ungaria etc, si acesta are finalitate fix 0. Chiar nu pricepeti ca sunteti neatractivi, cu infrastructura antica, fara putere de decizie in legatura autoritatile portuare ? Daca economia locala e moarta, cum sa ii atragi pe altii aici, actionind pe baza legislatiei si cu oamenii care au falimentat tot in jur?
3
0
De ce nu puneti limita de inaltime la directori.costel arata de parca a fost luat de la Mini London si dus sa spuna o poezie in engleza in fata celor din indonesia.
4
0
Nea Costel dar un costum care sa nu arate pe mata de parca esti de la casa albastru nu ai ? Facem cheta daca vrei.
2
1
"Schimb de informatii, IT, vrajeala si bla, bla, bla". Concret, face ceva pentru traficul din port? Zero. Deci actiuni de inutilitate crasa
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218