REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CNACN are probleme cu achiziția curentului electric

CNACN are probleme cu achiziția curentului electric

Virgil STOIAN 20 octombrie 2022 | 00:00 2581

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile dorește să achiziționeze energie electrică la toate locurile de consum. Ședința de tranzacționare se va desfășura utilizând platforma electronică a Bursei Române de Mărfuri, în data de 24.10.2022, cu începere de la ora 9:00. Este vorba despre o cantitate totală de 8469 MWh/an, plus sau minus 10%. Având în vedere că CNAPM (Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța) s-a confruntat cu o lipsă de oferte la licitația pentru achiziționare de gaze și curent electric, reporterii Replica de Constanța au vorbit cu Daniel Georgescu, directorul CNACN, pentru a afla dacă același lucru se va întâmpla și acest caz.

Daniel Georgescu crede că tranzacționarea de curent electric va avea același rezultat ca și în cazul Portului Constanța, pe motiv că furnizorul trebuie să își asume prețul ofertat, chiar dacă acesta va crește pe parcurs. CNAPM urmează să facă cerere de ofertă pe piața liberă, unde are șansa de a lua furnizori de energie electrică, furnizori care au subvenții, primind astfel un preș plafonat.

Daniel Georgescu

Va trebui să luăm energie electrică din piața liberă

Noi ne așteptăm la același rezultat ca în cazul Portului Constanța. Și mai mult ca sigur va trebui să luăm din piața liberă, să facem cerere de ofertă pe piața liberă pentru că nu avem ce să facem. Dar acolo avem șansa de a lua furnizori de energie electrică, furnizori care au subvenții și vom primi cu prețul plafonat. Aceasta este prima licitație. A mai fost o tentativă de a face achiziția la gaze naturale dar s-a întâmplat aceeași chestie. Nu ne așteptăm să vină cineva să ne facă o ofertă. Problema pentru care ei nu vin este că noi suntem obligați să facem prin Bursa Română de Mărfuri, iar în momentul în care se face tranzacția, el trebuie să-și asume prețul cu care a veni, chiar dacă prețul va crește pe parcurs. Dacă îmi dă kWh cu un leu jumătate, și acesta a crescut la 3 lei, el tot cu un leu jumătate trebuie să-mi dea kWh. Acesta este contractul pe care îl încheie. ” a declarat Daniel Georgescu pentru Replica de Constanța.

De obicei, veneau cel puțin 4-5 furnizori de energie

Mai mult ca sigur vom păți ce au pățit și celelalte companii și vom încheia lunar cu prețul plafonat din piața liberă, că nu avem ce să facem, și de acolo iau cel mai mic preț din luna respectivă. Problema este de anul acesta. De obicei, veneau cel puțin 4-5 furnizori de energie electrică la o licitație de la Bursa Română, și la gaz și la energie.”, a mai adăugat acesta.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ma pish pe Dumitrache & Felix futuvan gura de mafiotzi. Vreti in weekend la Bavaria sa va aplaude lumea dar mai bine va huidui. Ati pus peste tot toata toamna numai haimanale si putori, va dati corecti si noua care alergam la vot si actiuni pt partid de 10 ani ne dati la mue cu promisiunea de rahat ca in 2024 veti avea grija de noi. Vrajealaaa..mai bine beau cafea cu Horia sambata la pranz decwt sa vin iar sa stau fara apa cum a fost la machedonii de la Scoica.
6
0
toata lumea stie cat e asta de prostovan: cum sa spui ca "s-a intamplat aceeasi chestie"? Masonii de pe aici mor de rusine ca asta e seful lor!
7
1
Nu vine nimeni la licitatie cu excrocul asta repetent ca stie ca e spaga mare
12
1
Suina cu șorțuleț a mazonic de un leu jumăt**e...
9
1
Cu acest bucataras servil la conducere, nimic nu ne mai mira.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272