REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CNAS: Termenele de aplicare pentru actualul Contract–cadru și programele naţionale de sănătate au fost prelungite

CNAS: Termenele de aplicare pentru actualul Contract–cadru și programele naţionale de sănătate au fost prelungite

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 1035

Guvernul a aprobat prelungirea, până la finalul anului, a termenelor de aplicare pentru actualul Contract–cadru şi programele naţionale de sănătate au fost prelungite până la finalul anului, potrivit news.ro.

”Prelungirea termenelor de aplicare a celor două acte normative până la data de 31 decembrie 2020 a fost necesară în contextul situaţiei excepţionale existente la nivel naţional, determinată de pandemia de COVID-19, când au fost adoptate reglementări speciale privind modul de acordare a serviciior medicale pe perioada stării de urgenţă. De asemenea, urmează ca după ieşirea din starea de urgenţă să fie modificate sau completate actualele reglementări, în raport cu nevoile de etapă, astfel încât să răspundă nevoilor de servicii medicale şi să asigure accesul neîntrerupt al populaţiei la servicii medicale, urmărind totodată limitarea infectării cu SARS-COV-2”, a transmis, vineri, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Sursa citată a precizat că, în condiţiile actuale, prelungirea termenului de aplicare a programelor naţionale de sănătate a fost necesară pentru asigurarea continuităţii activităţilor derulate în prezent şi preîntâmpinarea apariţiei unor disfuncţionalităţi în accesul bolnavilor la serviciile medicale preventive şi curative.

”Ne aflăm într-o perioadă în care prioritatea zero în sistemul de sănătate este limitarea răspândirii infectării cu SARS-COV-2. Şi în perioada următoare, regulile de acordare a serviciilor medicale vor fi adaptate permanent în raport cu evoluţia COVID-19, astfel încât toţi pacienţii să aibă acces la servicii medicale de calitate, în condiţii de siguranţă. În paralel, lucrăm şi la proiectele celor două acte normative privind noile pachetele de servicii, Contractul-cadru şi programele naţionale de sănătate care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

În cadrul sedinţei de Guvern de joi a fost aprobată şi o Hotarâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 252/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, care reglementează modul de decontare a serviciilor acordate în sistemul de sănătate în acest interval.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnii din guvern si CNAS sa faca un act normativ pentru populatia saraca care nu are acces la serviciile de sanatate.Sa gasesca un mod de calcul mai accesibil pentru cei fara venituri.Este foarte mult sa dai o suma de peste 1248 de lei sa platesti CNAS in conditiile in care nu ai niciun venit. Aceasta suma sa fie impartita si platita lunar.Strang oamenii bani platesc. In conditiile actuale multi nu putem plati sumele odata sau in transe mari.Nu este bine sa fie conditionat sa plateasca inainte daca el nu primeste niciun ban azi.Asa castiga si statul un venit,decat nimic, daca eu nu pot plati.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272