REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CNI vrea să MODERNIZEZE mai multe DRUMURI din judeţul CONSTANŢA

CNI vrea să MODERNIZEZE mai multe DRUMURI din judeţul CONSTANŢA

Replica API 20 august 2020 | 00:00 1750

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a aprobat lista-sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” derulat de Compania Națională de Investiții. Printre aceste drumuri, în interesul ministrului au intrat și mai multe din județul Constanța.

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a aprobat miercuri, 19 august, lista-sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” din Programul Național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții.

Tipuri de lucrări ce vor fi efectuate

Lista cuprinde 1.204 obiective pentru care se vor realiza, în principal, lucrări de: reabilitare și modernizare drumuri; realizare și amenajare de trotuare, șanțuri betonate și poduri; amenajare de intrări în curți; asfaltare străzi; amenajare de alei și pasarele pietonale; reparații sectoare de drum comunal.

Drumurile sigure și trainice sunt doar o parte din infrastructură

”Investițiile pe care le face Guvernul României țin cont în permanență de nevoile oamenilor și de dreptul acestora de a beneficia de condiţii decente de viaţă, iar drumurile sigure și trainice sunt doar o parte din infrastructura de care au nevoie cetățenii României. Acesta este și criteriul care a stat la baza includerii celor peste 1.200 de obiective în lista-sinteză a drumurilor care vor fi modernizate de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Finanțarea acestor obiective se va realiza în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Artere de drumuri din județul Constanța propuse

În Cumpăna se dorește modernizarea a aproximativ 10 km de străzi, în Mangalia se dorește dezvoltarea turistică a stațiunii Venus, în Medgidia se dorește o reabilitare și modernizare infrastructură rutieră sate Valea Dacilor, reabilitarea și modernizarea mai multor artere de drum din Oltina, Ion Corvin, în Poarta Albă se dorește o sistematizare a infrastructurii rutiere și pietonale în cartierele Zona D și Zona E, în Săcele se vor asfalta și se vor moderniza drumurile comunale iar în Valu lui Traian se dorește asfaltarea străzilor și trotuarelor din cartierul Calea Dobrogei 448.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te doare cacatul...
0
0
si in ghindaresti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614