REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Coadă la schimbatul cauciucurilor de iarnă. Service-urile nu mai fac față! Video

Coadă la schimbatul cauciucurilor de iarnă. Service-urile nu mai fac față! Video

Victor ROTARU 29 noiembrie 2023 | 00:00 1984

După episodul de iarnă de duminică, 26 noiembrie, șoferii constănțeni au luat cu asalt service-urile auto, pentru a-și echipa mașinile pentru iarnă. Prețurile sunt accesibile! Patronul unui service din oraș ne-a declarat faptul că prețul pentru schimbul celor 4 anvelope, ale unui autoturism, este cuprins între 120 și 150 de lei, iar pentru o autoutilitară sau un SUV, prețul ajunge la 250 de lei, asta în cazul în care șoferii vin cu anvelopele de acasă. 

Coada la schimbatul cauciucurilor de iarna. Service-urile nu mai fac fata! VideoImagini de la service

După viscolul din weekendul trecut, constănțenii au luat cu asalt service-urile auto din oraș pentru a evita o amendă, dar și pentru a fi în siguranță atunci când se află la volan. Astfel, la service-urile din oraș s-a stat la coadă și câte o oră: „Numărul mașinilor care au venit să-și monteze anvelopele de iarnă a crescut de când a fost furtuna din weekend, în jur de 30 de mașini pe zi am avut. Schimbul anvelopelor durează în jur de 20-30 de minute”, a transmis un reprezentant al unui service auto din Constanța.  

Coada la schimbatul cauciucurilor de iarna. Service-urile nu mai fac fata! VideoImagini de la service

„Am stat cam o oră și ceva”

Pentru a evita o viitoare amendă, dar și pentru siguranță în trafic, constănțenii au pierdut zeci de minute așteptând la cozile service-urilor: „Au fost cozi, dar doar în weekend. Nu s-au mai înghesuit după ce s-a potolit vremea rea. Acum deja este lejer. Luni am stat și eu la coadă. Trebuia să-mi schimb anvelopele și a trebuit să stau la coadă. Am stat cam o oră și ceva. Prețurile diferă în funcție de dimensiunea roții. Dacă este o mașină mică, prețul pleacă de la 120 și poate ajunge până la 150 de lei, pentru a schimba 4 anvelope cu tot cu echilibrat, și dacă este un SUV, sau o autoutilitară, prețul se învârte în jurul sumei de 250 de lei.

Când trebuie montate anvelopele de iarnă și ce amenzi riscă șoferii

Mulți români, pentru a nu mai sta cu grija schimbării de anvelope, odată cu venirea iernii, apelează la pneuri „all season”. Specialiștii avertizează însă că niciodată o anvelopă pentru toate anotimpurile nu va fi la fel de performantă ca una „de vară” în anotimpul cald sau ca una „de iarnă” în cel rece. Mai exact, cauciucurile „all season” reprezintă cel mai bun compromis între cele două tipuri de pneuri de bază şi soluţia mai ieftină dar mai puţin sigură.

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii atât timp cât carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață, sau polei, după cum arată OG 5/2011, publicată în Monitorul Oficial şi aprobată prin Legea 161/2011. Nu există o dată limită pentru montarea anvelopelor de iarnă, după cum a anunțat și Registrul Auto Român. Din 1 noiembrie 2011, era obligatoriu ca anvelopele de iarnă să fie utilizate în perioada noiembrie - martie, conform „Legii cauciucurilor de iarnă”, însă din 2022, legea a fost modificată și nu se mai specifică obligativitatea unui anumit interval de timp.

Coada la schimbatul cauciucurilor de iarna. Service-urile nu mai fac fata! VideoImagini de la service

Șoferii care nu își montează anvelopele de iarnă în condițiile prevăzute de lege riscă sancțiuni. Fapta constituie contravenție și se penalizează cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se merita sa nu va puneti gume de iarna
1
1
Niciodată n-am folosit anvelope de iarna.cat de cretin sa fii sa folosesti asa ceva? La cat ninge in constanta, mai bine faci altceva cu banii.
2
4
Anvelopele all season sunt cea mai p*****a alegere. Exact cum sunt masinile hibrid. Nici cal nici magar. Succes
2
2
Pentru Constanta cu 2 zile de zapada pe an cauciucuri all season sunt tot ce trebuie.Daca pui timpul pierdut si cel putin 300 lei schimbatul de 2 ori pe an in 5 ani iti iei set nou
2
3
Oricum trebuie sa le echilibrezi daca le ai folosit un sezon.Daca ești Hagi Tudose poți să nu le echilibrezi
4
0
Ba labelor,puteti sa cumparati un set de un set de jante-nu neaparat de aliaj- sa le incaltati cu anvelope de iarna si sa le schimbati singuri.......sa nu spuneti ca n-aveti bani,ca n-aveti unde sa le tineti....astea' s scuze de c***t!va e lene sau nu stiti sa schimbati o roata ....sau sinteti putori....sau e sub demnitatea voastra.....ce plm...lasati vulcanizarile ptr fufele parvenite- tarancile tencuite si cu egari pe parizer....de iti vine sa borasti!pune-ti osu' la treaba ......aaaa si voi sinteti tot fufe.....cu glezne goale si pensati..am uitat....
6
2
Eu niciodata nu am folosit cauciucuri de iarna. Sa se dea lege si daca temperatura aerului e mai mare de 17 grade sa se dea amenzi pentru cei care folosesc cauciucuri de iarna. Ca papagalii nu inteleg ca e mult mai periculos sa mergi cu cauciucuri de iarna cand e cald decat cu cele obisnuite cand ninge
5
5
Că este groasa la curul lui nu se dezminte...Când vezi că a coborât temperatura la câteva grade ce mai aștepți?...Romanul mereu lovit la scufița...sa ii f*t!.
10
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436