REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coaliția de guvernământ de la Viena, pe butuci după votul din 8 decembrie

Coaliția de guvernământ de la Viena, pe butuci după votul din 8 decembrie

Valentina CAMARA 10 decembrie 2022 | 16:10 1053

Coaliția de guvernământ de la Viena are mari probleme după veto-ul Austriei împotriva aderării României la Spațiul Schengen.

Presa austriacă transmite că ”verzii” sunt furioși pe conservatori pentru că au pus în pericol unitatea europeană.

Coaliția de guvernământ de la Viena, pe butuci


Jurnaliștii austrieci menționează că în urmă cu mai multe zile se făceau eforturi considerabile pentru a trece cu vedere diviziunile evidente din cadrul coaliției, însă acest lucru e de domeniul trecutului.

Veto-ul împotriva României și Bulgariei i-a determinat pe ”verzi” să ceară OVP regândirea de urgență a acestei probleme, potrivit Kronen Zeitung. ”Verzii” sunt parteneri minoritari ai conservatorilor din OeVP în guvernul de coaliție, cel care conduce în aceste momente Austria.

”Deşi vicecancelarul Werner Kogler (reprezentant al verzilor – n.r.) şi liderul Verzilor, Sigi Maurer, au rămas tăcuţi vineri, au trimis-o în schimb pe ministrul justiţiei, Alma Zadic, să îşi exprime nemulţumirea. Aceasta a subliniat la Bruxelles că partidul său nu a susţinut veto-ul”, transmite Kronen Zeitung.

Vicecancelarul Kogler încercase să-și convingă partenerii de coaliție să găsească soluții de compromis, înainte de votul din Consiliul JAI, însă acestea au fost sortite eșecului. ”Cu toate acestea, fără succes. Karner (ministrul de interne – n.r.) şi-a pus casca de oţel şi a mers înainte cu veto-ul”, mai transmite Kronen Zeitung.

Imediat după vot ”verzii” au transmis că nu au nicio legătură cu acest vot, inclusiv prin postări pe Twitter. Mai mult, se speră că această decizie ar putea fi reparată în cadrul unei coaliții viitoare, deși nu ar fi momentan un motiv de rupere a actualei coaliții și de convocarea de noi alegeri.

Președintele federal Alexander Van der Bellen, care provine tot din rândul ”verzilor” a criticat la rândul său votul din 8 decembrie.

Dar legătura dintre această problemă (migrația ilegală – n.r.) şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen, trebuie să mărturisesc, din păcate, că nu o văd”, a transmis Van der Bellen, citat de Kronen Zeitung.

Din păcate, a trebuit să se recurgă la astfel de metode pentru a fi auziţi la Bruxelles”, a fost scuza invocată la Cancelarie. Mai mult, austriecii nu înțeleg de ce lumea îi arată pe ei cu degetul, în condițiile în care și Olanda a votat contra aderării Bulgariei la Schengen.

Noi nu suntem un stat care blochează şi pune veto-uri. Este mai degrabă un strigăt de ajutor”, a subliniat ministrul austriac de externe, semn că Austria nu are nimic cu România, doar vrea să scape de cei 100.000 de migranți ilegali care-i calcă pragul în 12 luni calendaristice. În încheiere, austriecii consideră reacția României ”prea emotivă”, după ratarea aderării la Schengen, potrivit fanatik.ro . 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum, Austria a procedat la o declarație de despărțire, asa ca cel mai bine ne luam ce este al nostru și le dam flir, să plece cu totul de la noi!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272