REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Coaliția de guvernare: Pensiile și salariile, majorate 'în directă relaţie cu ceea ce poate oferi bugetul'

Coaliția de guvernare: Pensiile și salariile, majorate 'în directă relaţie cu ceea ce poate oferi bugetul'

Replica API 12 septembrie 2022 | 21:22 1098

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că s-a decis în coaliția de guvernare ca Executivul să anunțe procentele cu care vor fi majorate pensiile și salariile abia când este gata legea bugetului de stat, adică prin octombrie-noiembrie.

Ionuţ Stroe

„Am decis în coaliţie ca, odată cu bugetul pe 2023, să avansăm public toate propunerile, toate măririle sau toate soluţiile sau toate măsurile pe care le avem atât pentru zona care trebuie protejată – segmentele de populaţie care au aşteptări, pensii, salarii mici – cât şi pentru zona economică. Probabil că în luna octombrie, sau cel târziu în luna noiembrie, va fi momentul în care premierul Ciucă şi Guvernul pe care îl conduce vor oferi public toate aceste aşteptări pe care, în mod legitim, le au foarte mulţi oameni. (...) Probabil că legea bugetului de stat va ajunge în luna octombrie în Parlament, luna noiembrie ar fi un termen rezonabil”, a declarat Stroe, scrie antena3.ro, citată de stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, pensiile vor creşte ”în directă relaţie cu posibilităţile bugetare”.

”O nouă lege, o nouă reformă a pensiilor ne-ar ajuta enorm dacă ar însoţi proiecţia bugetară, pentru că, practic, ne-ar ajuta să evaluăm efortul bugetar pe care să-l facem pentru această creştere a pensiilor. De asta, revin şi subliniez concluzia că se vor mări, dar totul va fi în directă relaţie cu ceea ce poate să ofere bugetul României în acest moment. Nu încălzeşte pe nimeni dacă ofertăm şi aruncăm public la televizor în fiecare săptămână şi aruncăm cifre mari şi creăm iluzii, aşteptări imense”, a adăugat oficialul PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai taiati din salariile voastre si avem bani la buget nesimtilor
0
0
De ce acesta teorie este valabila doar pentru o parte a populatiei? Cand e vorba de voi si de neamurile voastre pe care le-ati angajat la stat judecati altfel. Ne-am cam saturat de voi si de incompetenta de care dati dovada.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272