REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
11° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Coaliția pregătește marea amnistie a traseiștilor. Codul Administrativ ar urma să fie modificat 

Coaliția pregătește marea amnistie a traseiștilor. Codul Administrativ ar urma să fie modificat 

A.F. 21 februarie 2024 | 19:53 976

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Nicolae Ciucă, președintele PNL, susțin că dreptul de a fi ales nu ar trebui îngrădit prin comasarea alegerilor, astfel că ar fi nevoie de o modificare a Codului Administrativ.

Coalitia pregateste marea amnistie a traseistilor. Codul Administrativ ar urma sa fie modificat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu

În prezent, un ales local aflat în funcție, care candidează din partea altui partid decât al celui din partea căruia a fost ales în urmă cu patru ani, își pierde mandatul. În această situație s-ar putea afla numeroși primari din toată țara. Dacă alegerile locale s-ar fi organizat la termen, nu ar fi fost o problemă majoră, însă devansarea cu trei luni a alegerilor cale va presupune că primarii traseiști rămân fără trei luni din vechile mandate.

„Rămân câteva luni de mandat care, în conformitate cu prevederile legii, actuali aleși trebuie să își ducă mandatele până la capăt. Este nevoie de o corelare între ceea ce înseamnă alegerea la 9 iunie, ducerea mandatului până la final. Trebuie să ne referim și la faptul că în România alegerile pentru primari, consilieri locali, consilii județene au avut loc în luna iunie și, odată cu pandemia, s-a produs acest decalaj. Ca atare, și acolo sunt câteva elemente care trebuie recalibrate. În felul acesta, la nivelul specialiștilor pe administrație vom avea analize și propuneri în ceea ce înseamnă modificarea Codului Administrativ”, a declarat Nicolae Ciucă, în conferința de presă în care s-a anunțat comasarea alegerilor.

Astfel, Nicolae Ciucă sugerează inclusiv o scurtare a viitoarelor mandate ale aleșilor locali, pentru ca alegerile locale din 2028 să aibă loc în luna iunie, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mizerii de oameni politici. Mint de ingheata Marea Neagra. Ne-au mintit ca vor anula pensiile speciale si pensiile nesimtite. In semn de protest nu ma mai prezint la vot. Sa mearga sa voteze nemernicii si nesimtitii cu pensii speciale.
5
0
Aia e
3
2
vin ai nostri parca ne indreptam spre comunism mai putin case moca de la firme si preturi plafonate cu adevarat la tot ce misca
7
1
PNL nu mai exista:)))
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218