REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

„Coasem Basarabia înapoi la trupul României” - activitate dedicată Centenarului Marii Uniri

„Coasem Basarabia înapoi la trupul României” - activitate dedicată Centenarului Marii Uniri

Replica API 27 martie 2018 | 00:59 425

Marți, 27 Martie 2018, de la ora 10:00, în holul mare al Corpului A, din campusul Universității „Ovidius” din Constanța, în cadrul unei festivități, studenți ai Facultății de Istorie și Științe Politice (FISP) vor lega cu panglici tricolore Basarabia (o parte din Republica Moldova de astăzi) de România și vor desăvârși astfel – simbolic și cartografic – unitatea teritorială a neamului românesc. Acțiunea este gândită de studenții de pe ambele maluri ale Prutului și este inițiată de „Cercul studențesc de Istorie Modernă și Relații Internaționale” al FISP pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Pe hartă, studenții din Republica Moldova și din România vor scrie texte, iar alături, pe un poster intitulat „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,/Țara mea de glorii, țara mea de dor?”, participanții vor putea lăsa mesaje de felicitare și alte gânduri. Totodată, se vor împărți simbolic 100 de panglici tricolore, studenții organizatori vor vorbi despre mesajul acestei acțiuni, iar profesori ai FISP vor spune câteva cuvinte despre semnificația istorică a Centenarului.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facultate de rahat, actiuni de rahat. La munca nu la actiuni de 2 bani
1
0
Faceti jocul ungurilor si rusilor, fraierilor. Mai cititi si voi planurile SUA,Rusiei,Ungariei,UE, legate de Transilvania,Basarabia, Dobrogea,etc.Drumul spre iad e pavat cu bune intentii. Asa ca, mai usor cu ,,cusutul,,asta ca s-ar putea sa ne intepam degetele.
1
0
Cred ca se invarte in mormant cu prostiile promovate de institutia care-i poarta numele!
3
2
Uniri deastea sau facut doar de Cuza cand eram la nivel de regiuni , acum cine crede ca unire dintre doua state se face in pace e un retard! La fel si cu independenta, vezi Spania ! Asa ca lasati kkturile astea cu unirea ca e o gargara cu apa rece! Sau vreti sa fim vreun teatru de razboi in curand...
3
2
la noi e un asemenea haos ca nu se inteleg dictatorii in propriul guvern si partid-iau masuri contradictorii si unii viseaza unire.si eu as vrea si mie mi-ar place dar astia nu se descurca cu u.d.m.r dar sa-l aiba pe dodon in opozitie?apoi o echipa de specialisti ar trebui sa evalueze si costurile ca doar nu ne unim cu suedia.grija mare ar trebui directionata vorba lui iohanis la stoparea topaielii fiscale.
2
3
Aduceti ata. Imediat o coasem!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272