REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cocaină de milioane, confiscată. Şapte traficanţi de droguri au fost reţinuţi de poliţişti

Cocaină de milioane, confiscată. Şapte traficanţi de droguri au fost reţinuţi de poliţişti

Replica API 31 octombrie 2012 | 00:00 72

Şapte traficanţi de droguri au fost reţinuţi de poliţişti. Drogurile erau aduse din Venezuela cu vaporul. Poliţiştii din Bucureşti au capturat 50 de kilograme de cocaină. Drogurile erau aduse din Venezuela, ajungeau în Spania şi apoi în România. Şapte persoane au fost reţinute, iar pe numele lor s-a propus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Din primele informaţii, drogurile erau aduse cu vaporul şi aveau ca destinaţie Germania sau Olanda. România era doar un punct de transit. Marfa ajungea în port la Constanţa şi de acolo erau transportate cu maşini. Suspecţii sunt cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, conform rtv.net.

Iată ce zice IGPR:

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Bucureşti au destructurat o importantă grupare infracţională transfrontalieră, specializată în trafic internaţional de droguri. În timpul acţiunii, trei suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să vândă 50 de kg. de cocaină contra sumei de 3.000.000 de euro. La data de 17 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti, au destructurat o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. În fapt, gruparea infracţională compusă din cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, era specializată în traficarea unor cantităţi importante de cocaină, pe ruta America-Europa-Turcia. La data de 17 octombrie a.c. a fost organizată o acţiune complexă în municipiul Satu Mare, în urma căreia trei suspecţi au fost prinşi în flagrant delict, în timp ce încercau să comercializeze 50 de kilograme de cocaină contra sumei de 3.000.000 de euro. Drogurile erau porţionate în calupuri de un kilogram şi ambalate în folie de diferite culori. Valoarea totală a drogurilor de mare risc se ridică la 5 milioane de euro. În continuarea acţiunii au mai fost efectuate alte şapte percheziţii domiciliare în municipiile Satu Mare şi Bucureşti, în urma cărora au fost ridicate în vederea cercetărilor 14 telefoane mobile şi 16 cartele sim, două laptopuri şi o unitate centrală de calcul, un autoturism, 28.000 de euro şi 12.000 de lei, despre care se deţin date că provin din comiterea de infracţiuni, mai multe carduri bancare, precum şi cheia de la o cutie de valori, închiriată într-o unitate bancară. În urma percheziţionării casetei de valori au fost descoperiţi şi ridicaţi pentru continuarea cercetărilor 24.000 de euro şi 20.000 de lei, bani suspectaţi că ar proveni, de asemenea, din traficul de droguri. Instanţa competentă a emis pe numele tuturor celor implicaţi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de "trafic international de droguri de mare risc" şi "constituirea unui grup infractional organizat". În cadrul activităţilor specifice, suportul operativ a fost acordat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. Totodată s-a colaborat cu autorităţile poliţieneşti competente din ţările implicate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272