REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cod galben de vânt puternic, la Constanța și Tulcea

Cod galben de vânt puternic, la Constanța și Tulcea

A.F. 9 decembrie 2023 | 08:26 6114

ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe, printre care Constanța și Tulcea. Avertismentul este valabil pentru sâmbătă, 9 decembrie a.c., între orele 9:00-18:00.

Cod galben de vant puternic, la Constanta si Tulceafoto cu rol ilustrativ

În acest interval se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...60 km/h în zona de litoral a județului Constanta, respectiv zona localităților: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești și Mangalia.

Vremea se va menține rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și, izolat vor mai fi posibile precipitații mixte. După ora 12:00, vântul va scădea în intensitate iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade.  

„Cetățenii sunt rugați să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241.550.055 

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241.484.205 și 0341.922 

Dispecerat Biroul Protecție Civilă – 0737.552.271. 

De asemenea, porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Mangalia sunt închise, sâmbătă dimineața, din cauza vântului puternic.

Rafale puternice de vânt vor fi și în zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe și în județul Tulcea - Delta Dunării, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc și Pardina.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și valori reduse de trafic.

Update:

Codul galben de vânt puternic pentru litoral şi Delta Dunării, prelungit până la ora 18:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, până la ora 18:00, avertizarea nowcasting Cod galben de vânt puternic valabilă pentru litoral şi Delta Dunării.

Potrivit ANM, în următoarele ore, în zona de litoral a judeţului Constanta, respectiv zona localităţilor: Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Istria, Săcele, Costineşti, Mangalia; precum şi în zona de litoral a judeţului Tulcea, respectiv zona localităţilor: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe; şi în Delta Dunării, respectiv zona localităţilor: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beştepe, Crişan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina; se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55-60 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de frig in casa ptr cei de la termoficare ptr ca temperaturile la calorifere si apa calda sunt reduse din cauza lucrarilor de reparatii si modernizare care mai dureaza 2 saptamani program apa calda ptr un dus chinuit intre 7 si 9 si 19 si 22 in rest apa asa zisa calda mai spre rece; mai vedem de craciun cand sunt promisiuni ca se revine la "normal"
1
0
Gabi Stan
0
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436