REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Cod galben de viscol în aproape jumătate din țară. Cum va fi în Dobrogea!

Cod galben de viscol în aproape jumătate din țară. Cum va fi în Dobrogea!

Replica API 4 ianuarie 2020 | 14:59 355

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de viscol, precipitații mixte și ninsori până pe 6 ianuarie, ora 22.00.

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65...75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90...100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 - 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

În Dobrogea, în noaptea de sâmbătă spre duminică şi pe timpul zilei de duminică vor fi precipitaţii mixte slabe cantitativ ce vor favoriza depuneri de polei.

Duminică şi luni, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45...50 km/h, iar în zona costieră, în timpul zilei de luni, de 70 km/h.

Prognoza detaliată pentru Dobrogea

Duminică, vremea va fi închisă și se va răci, devenind relativ normală termic. Cerul va fi mai mult acoperit și mai ales în timpul zilei, pe arii extinse, vor fi precipitații mixte, în general slabe. Vor fi depuneri de polei, iar noaptea se va forma ghețuș. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare la tare – cu viteze la rafală în general de 45 – 55 km/h, izolat mai mari în zona costieră noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 5 grade, iar cele minime între –3 și 1 grad.

Luni, vremea va fi în general închisă și relativ normală termic. Cerul va fi mai mult noros și izolat, vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări susținute la tare cu rafale în general de 55 – 65 km/h, iar pe litoral, ziua, peste 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 5 grade, iar cele minime între –5 și -1 grad.

Marţi, vremea va fi relativ normală termic, cu cerul variabil. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua, cu rafale în general de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 3 grade, iar cele minime între –5 și -2 grade.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între –4 și 0 grade.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E bine in benveu, poti sa dai o clanta, si manele pe sistem
0
0
Ce fac cocalarii, interlopii, manelistii, in general tiganii si taranii analfabeti daca se voteaza legea cu 10 clase minim pentru a obtine carnetul de sofer ?
4
0
mai stati dreq acasa.Sint infestate soselele de cocalari analfabeti cu riie de bmwuri si audiuri care se duc de la un sat la altul,grabiti,desi nu muncesc,analfabeti.
7
0
Sugi pula Dane
14
9
E numai vina PSD-ului ca vine viscolul... haideti in piata Victoriei sa protestam!
15
22

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272