REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cod GALBEN de vreme SEVERĂ la Constanța! Drumarii au intervenit

Cod GALBEN de vreme SEVERĂ la Constanța! Drumarii au intervenit

Replica API 12 februarie 2021 | 18:10 5996

Un nou episod de ninsoare în județul Constanța! Atenționarea cod galben emisă de meteorologi este valabilă de joi, de la ora 17:00 până vineri, 12 februarie, ora 18:00. Angajații RAJDP și DRDP au acționat.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât, în această noapte temperaturile vor coborî până la -6 grade. Vor fi precipitații, la început ploi, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și, temporar, peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Echipele DRDP au intervenit

În cursul nopții, echipele D.R.D.P. Constanța au patrulat și acționat cu 157 autoutilaje și s-au răspândit 792 tone sare și 1 tonă de clorură de calciu pe sectoarele de drumuri naționale și tronsoanele de autostrăzi din administrare.

Sursa video: Facebook Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța

La ora 5:00, starea carosabilului se prezenta astfel:

Pe drumurile naționale din județul Constanța: carosabil acoperit cu zăpadă frământată în strat de 2-3 cm, iar pe Autostrăzile A2 și A4, carosabil umed.

În județul Tulcea: zăpadă frământată în strat de 1-2 cm.

Starea vremii

Cerul este acoperit în județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași și Brăila. Sunt precipitații sub formă de ninsoare în județele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița.

Vizibilitatea este în general bună, cu excepția localității Fetești unde este redusă sub 100 m.

Vă rugăm să circulați cu atenție și prudență și să adaptați viteza la condițiile de trafic!

Se intervine și în municipiul Constanța

Încă de la primele ore ale dimineții, angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale iar frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregatite și ele să intervină atunci când situația o va impune.

Având în vedere că se vor semnala intensificări ale vântului, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu. Întrucât există un risc crescut de producere a accidentelor ca urmare a formării de polei, facem apel către constănțeni să limiteze deplasările în această perioadă.

Update:

Se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu. Peste 30 de utilaje împrăștie material antiderapant și îndepărtează zăpada de pe carosabilul din Constanța. Angajații firmei de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale iar pe suprafețele pietonale s-a intervenit cu freze de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță.

La Pavilionul Expozițional din Constanța s-a împrăștiat material antiderapant și s-a curățat zăpada pentru ca activitatea de vaccinare să nu fie îngreunată.

Echipele de țapinari intervin în continuare pentru tăierea și ridicarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe mașinile aflate în apropiere acestora. Au fost primite 4 sesizări: pe strada Dionisie cel Mic, strada Traian, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu în zona Liceului Teoretic George Călinescu și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu în zona Casa de Cultură.

Conform prognozei meteo, până pe 15 februarie, vremea la Constanța se menține în continuare deosebit de rece. Maximele diurne vor fi negative și se vor încadra, în general, între -5 și 0 grade. Cu precădere în primele două nopți temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și, în general, se vor încadra între -13 și -7 grade. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h.

În aceste condiții, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Având în vedere că temperaturile scăzute vor favoriza formarea poleiului, facem apel către constănțeni să limiteze deplasările în această perioadă. Constănțeni care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205.

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0737552271.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ordinea mondiala a facut sa ninga.
7
0
De vina este PSD ul
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468