REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Codul portocaliu de furtună a DOBORÂT copaci în județul Constanța. Oamenii speriați au sunat la 112

Codul portocaliu de furtună a DOBORÂT copaci în județul Constanța. Oamenii speriați au sunat la 112

Replica API 9 octombrie 2017 | 07:59 284

Județul Constanța a fost sub incidența unui cod portocaliu de ploi și vânt între 7-8 octombrie a.c., care a cauzat mai multe probleme. Mai mulți copaci au fost puși la pământ, au fost probleme cu furnizarea de curent electric și apă potabile în localitățiile constănțele, însă autoritățiile au intervenit cu promptitudine și au remediat problemele. Însă, unii oameni s-au speriat de puterea vântului și au sunat la 112 pentru a reclam... crengi care lovesc geamurile locuinței

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii RAJA s-au înregistrat 14 reclamații primite din municipiul Constanța, Eforie Nord și Mangalia. Cele mai multe sesizări – 11 au venit din municipiul Constanța din zonele: Dacia, Delfinariu - Ahile Mihail, Gării - b-dul Ferdinand, Faleză Nord - străzile Tabla Butii li Grozești și zona magazinului Tomis - strada Ștefan cel Mare.

Un număr de 2 sesizari au fost înregistrate pentru Mangalia și una din Eforie Nord - zona Steaua de Mare. Echipele de intervenție au răspuns la toate aceste solicitări, iar la ora actuală toate sunt rezolvate. Intervențiile au fost mult îngreunate din cauza vântului puternic, care a angrenat pe carosabil, în zona gurilor de preluare a apelor pluviale, mari cantități de frunze, deși echipele au curățat toate grătarele din zonele sensibile ale orașului în cursul zilei de ieri.

Primăria municipiului Constanţa informează constănţenii că reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice au fost solicitaţi încă din timpul nopţii trecute pentru a interveni cu 2 echipaje de alpinişti şi ţapinari şi cu 1 graifer, 1 camion Saviem şi 2 sprintere basculabile pentru îndepărtarea ramurilor desprinse, a copacilor căzuţi ori aflaţi în pericol de prăbuşire şi a resturilor vegetale.

De asemenea, reprezentanţii Serviciului Igienă Publică din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice au acţionat pe tot parcursul nopţii trecute în zonele Palas, Brătianu, Brătianu – Medeea, Km 5 – CET, Km 5, centru, Coiciu – Anadolchioi, parc Tăbăcărie. Împreună cu echipe ale firmei de salubrizare Polaris M Holding SRL şi ale SC RAJA SA, s-a acţionat până la această oră pentru desfundarea rigolelor şi a gurilor de canalizare, iar la pasajul pietonal subteran de la Tomis s-a intervenit cu autospeciala tip vidanjă.Totodată, Poliţia Locală a luat măsuri pentru restricţionarea traficului pe str. Soveja, str. Chiliei intersecţia cu str. Soveja, bd. Tomis intersecţia cu bd. Alexandru Lăpuşneanu, zona Dacia, bd. Ferdinand, zona Teatrul Naţional Constanţa, circulaţia reluându-se în condiţii normale. În acelaşi timp, au fost repuse în funcţiune semafoarele de la intersecţiile bd. Tomis cu bd. Mamaia şi cu str. N. Iorga.

La Eforie Nord, un copac a fost pus la pământ exact peste un autoturism parcat pe strada Grivița Roșie. În municipiul, mai multe plase au zburat de la geamurile apartamentelor din CET.

Oamenii s-au speriat de puterea vântului, iar cineva chiar a sunat la numărul de urgență 112 pentru a reclama faptul că niște crengi de la copacul din grădinița blocului se lovesc constant de geamul locuinței, iar persoana respectivă a precizat că este speriată. Desigur, nu era vorba de o urgență...

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar ai comis - o !
1
0
Strada Ahile Mihail nu mai exista de cel putin 27 de ani. Acum se numeste Chiliei.
3
0
bine ca mai apare cate o furtuna,cate un cataclism si astfel mai pomeniti de Eforie.....pentru primarul Eforiei....TRAGE BA ODATA CURENT IN CARTIERUL NOU DIN EF.SUD !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367