REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Vin., 12 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6788
36.4° Constanța Vineri, 12 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6788
 

Coduri portocaliu și galben de precipitații mixte. Atenţionare de călătorie în Bulgaria

Coduri portocaliu și galben de precipitații mixte. Atenţionare de călătorie în Bulgaria

Replica API 26 ianuarie 2019 | 00:14 606

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie și Hidrologie, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2019, 23 de regiuni din R. Bulgaria vor fi afectate de căderi însemnate de ninsoare. În acest sens, au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:

• Cod portocaliu de ploaie și ninsoare, în cantitate de 30-50 l/mp în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv și Smolian. Vor fi condiții favorabile formării de polei;

• Cod portocaliu de ploaie, în cantitate de 30-50 l/mp, în regiunea Kârdjali;

• Cod galben de ninsoare în regiunile: Vidin, Montana, Vrața, Loveci, Gabrovo, Veliko Tarnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad, Șumen și Silistra. Stratul de zăpadă va atinge 10-15 cm. Vor fi condiții favorabile formării de polei;

• Cod galben de ploaie si ninsoare, în cantitate de 15-20 l/mp, în regiunile: Kiustendil, Pernik, Sofia și Regiunea Sofia.

• Cod galben de ploaie, în cantitate de 15-20 l/mp, în regiunile: Stara Zagora, Sliven și Haskovo.

Se recomandă monitorizarea situației din zonele respective, conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să se deplaseze cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să se respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse, în condiții de vânt puternic.

Informații actualizate despre starea vremii se pot obține de pe site-ul www.weather.bg, cele despre starea actuală a drumurilor din aplicația gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” - www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/BG-Bulgaria.html, http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu fac Taxi clandestin in centrul Cernavodei,stationez pe trecerea de pietoni,foamea ma scoate din apartament pana noaptea tarziu,oricum sunt sifon!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191