REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Col. Dumitru Todosiuc: „Premieră pentru INFANTERIA MARINĂ: un detașament va participa în 2019 la o misiune în Afganistan”

Col. Dumitru Todosiuc: „Premieră pentru INFANTERIA MARINĂ: un detașament va participa în 2019 la o misiune în Afganistan”

Replica API 4 ianuarie 2019 | 02:40 1163

Un detaşament al Infanteriei Marine va participa în 2019 la o misiune în teatrul de operaţii Afganistan, ceea ce este o premieră pentru această structură, a declarat locotenentul-colonel Dumitru Todosiuc, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină din Armata României, la MAS Talks - ediţia Best of 2018, potrivit Mediafax.

"Acţionăm pentru această pregătire de introducere în teatrul de operaţii Afganistan şi de la anul (n.r,-2019) vom participa la o astfel de misiune. Vreau să menţionez că nu suntem doar noi unitatea care va executa misiunea. Un detaşament din cadrul regimentului augmentează un batalion de protecţie al forţei care va acţiona în teatru, iar la ora actuală se antrenează în comun. Atât infanteriştii – care sunt ai batalionului care este destinat, prin ordin, să execute misiunea – cât şi detaşamentul nostru sunt împreună şi execută pregătirea în comun.

Este o premieră pentru infanteria marină. De ce? Până acum nu am mai avut ieşiri în Afganistan cu detaşamente compacte. Infanteriştii marini români au participat la două misiuni, în 2008 şi 2009 în teatrul de operaţii din Balcani, în Kosovo cu două detaşamente de nivel companie. După care, a fost o perioadă în care am făcut doar acţiuni la nivel naţional şi am participat la câteva ieşiri internaţionale în cadrul exerciţiilor.

Dar prin pregătirea în vederea introducerii în teatrul de operaţii, cât şi prin efectuarea misiunii ce va începe (...), sunt convins că nivelul de pregătire al regimentului va fi îmbunătăţit.", a spus locotenentul –colonel Dumitru Todosiuc, la MAS Talks.

În altă ordine de idei, comandantul Regimentului Infanterie Marină a afirmat că este nevoie de dotări noi, inclusiv de o sală de antrenamente pentru marinari, cât și de aparate noi pentru realizarea pregătirilor pentru misiuni.

Plecând de la îşi doreşte fiecare comandant – să aibă oameni foarte bine antrenaţi – automat pentru acest antrenament, care se execută atât în cazarmă, cât şi afară în poligoane, cât şi în mediul internaţional – pe timpul desfăşurării exerciţiilor internaţionale – ne-am dori o bază de instruire mai bine dotată.

Avem planuri, avem şi proiecte deja în derulare şi urmează că în anul următor să îmbunătăţim această bază, să extindem eventual şi unitatea, pentru a avea unde să construim ceea ce ne dorim, să îmbunătăţim şi să creem un spaţiu propice dezvoltării armonioase a corpului prin educaţie fizică – o sală de sport. Avem ceva, dar ne dorim să fie mult mai bine dotată, cu mai multe spaţii, unde toţi militarii regimentului să îşi poată desfăşura pregătirea fizică.

Spun toţi militarii regimentului, pentru că am avut o transformare anul acesta: la 1 iunie, ne-am transformat din Batalionul 307 Infanterie Marină în Regimentul 307 Infanterie Marină. Automat, avem mai multe funcţii, sunt mai mulţi oameni, mai multe specializări, iar toate aceste specializări şi oameni ar avea să se antreneze foarte bine atât în interiorul cazărmii, care va fi probabil extinsă cu această bază materială, care va fi foarte bine augumentată, dar şi afară.

În plus, faţă de pregătirea care s-ar face în cazarmă şi plecând de la ideea dvs cu desantul amfibiu, care sună un pic ca în filme, este realizabilă.

Avem în acest moment bărci de asalt, cu care ne desfăşurăm activitatea şi misiunile în spaţiul nostru, cu care am şi participat la exerciţii internaţionale. Ultimul a fost anul acesta, Baltops, în Marea Baltică, unde, pe lângă detaşamentul din cadrul regimentului, am trimis şi tehnica noastră, cu care am acţionat efectiv în apele Mării Baltice.

Evident, pentru îmbunătăţirea mobilităţii, rapidităţii cu care executăm misiunile, am avea nevoie – sunt iarăşi planuri, că idei avem foarte multe ,dar există şi planuri în acest sens – ca în viitor să ne orientăm spre vedete rapide de desant. Automat, creează culoare pe care putem acţiona mult mai rapid pe toată Delta Dunării, cât şi pe Marea Neagră. Nu sunt doar de apă dulce, sunt şi de apă sărată.

În plus, avem şi paraşutişti – nu neapărat că i-am folosi din elicoptere – dar intenţia este ca în viitor să existe un detaşament de elicoptere de transport, de desant care va fi alocat Infanteriei Marine. Tocmai pentru că mediul este foarte larg, zona de acţiune este foarte complexă şi foarte întrepătrunsă – cu apă, uscat, mlaştină – acţiunea cu elicopterul ne scurtează foarte mult timpul de îndeplinire a misiunilor. Şi în timp va fi nevoie de aşa ceva.

Noi ne antrenăm pentru asta, acţionăm cu grupul de elicoptere al Forţelor Navale, cele care sunt pe fregate, dar şi cu sprijinul Forţelor Aeriene, ne antrenăm, dar ne dorim şi pe ale noastre”.

Sursă: Monitorul Apărării și Securității

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia alt serviciu si tine locul ocupat tinerilor ,somerilor etc
1
0
Mai colonele, imi spui si mie de ce Replica interzice comentariile la stirile despre prea fericitul lumesc Teodosie de Constanta? Replica, imi raspunzi tu, sau colonelul? Lasa ca sunteti si voi colonei sub acoperire, care luati suta de milioane....in mana.
1
0
Cat mai multe barci cu voi ca aveti nevoie pe crestele muntilor!
1
1
dacai ordin cupla cere !
1
1
Trimite ti pe boscheti la razboi.Si asa freaca piticul si nu fac nimic.Mai ies si la pensie la 35 de ani.
7
10
deoarece usa si-a injumatatit trupele din tara muntilor de piatra,romanica nu numai ca le va dubla dar inca ca ultima solutie trimite infanteristi marini ca si extra bonus, militari care probabil au o oarece pregatire caci altfel tara nu are iesire la mare si nici macar vreun lac mai mare,practic un desert,dar gaozarii sa nu uite ca singura armata care a cucerit afganistanul a fost armata lui batu han,cel care in iarna lui 1237 a cucerit si remobilat cnezatele rusesti
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272