REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Colaborare între Universitatea Ovidius și Inspectoratul Școlar Județean pentru BAC-ul de anul acesta

Colaborare între Universitatea Ovidius și Inspectoratul Școlar Județean pentru BAC-ul de anul acesta

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 1031

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, organizează în perioada următoare cursuri online de pregătire pentru examenul de bacalaureat din acest an. Lecțiile se desfășoară prin intermediul platformei WebEx, sub forma unor webinarii, iar elevii se pot înscrie pe baza unui formular pus la dispoziție de către fiecare facultate în parte, având în vedere disciplinele la care se susșin probele examenului de bacalaureat.

Sorin Mihai: Universitatea Ovidius a venit cu platforma, iar noi o popularizăm

Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai a declarat că acest parteneriat, între IPJ și Universitatea „Ovidius” din Constanța nu este unul nou, ci doar a fost adaptat la condițiile speciale generate de pandemia de coronavirus și implicit de suspendarea cursurilor. „Este un debut. Astăzi, (nr.luni, 6 aprilie) am început propriu zis. Era un parteneriat pe care îl semnasem deja, înainte să fie suspendate cursurile și presupunea activități face to face, în sălile de curs la Universitatea Ovidius. Am adaptat aceste activități și cei de la Universitate au venit cu această soluție, cu webinarii, unde elevii se pot înscrie. Universitatea Ovidius vine cu această soluție, de recapitulare a materiei, făcută cu ajutorul cadrelor didactice universitare. Ei au venit cu platforma, iar noi o popularizăm în rândul elevilor din județ, astfel încât să le oferim și această variantă”, a spus Sorin Mihai.

Mai avem și alte proiecte pregătite

Acesta mulțumește public Universității „Ovidius” din Constanța pentru inițiativă și anunță și alte proiecte pregătite în acest sens, alături de UOC. „Vreau să le mulțumesc cadrelor didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța, în special, domnului pro rector, Alexandru Bobe, pentru că a stabilit împreună cu noi acest parteneriat. Mai avem și alte proiecte pregătite. Voi dezvălui tot la momentul oportun”, a specificat Inspectorul Școlar General.

Sorin Mihai

Susținere pentru elevii constănțeni

Deoarece este o perioadă dificilă pentru toată lumea, mai ales pentru elevii care vor susține bacalaureatul în acest an, Sorin Mihai a dorit să încurajeze elevii să nu renunțe și să dea curs acestor inițiative online. „Elevilor le urez mult succes în recapitularea programei pentru bacalaureat și le doresc, totodată, să abordeze cât mai multe soluții online, atât cele organizate de profesorii de la clasă, cât și cele organizate de profesorii universitari. Au foarte multe soluții la dispoziție, așadar, sper că acestea să conducă spre note cât mai mari la examenele naționale”, a mai spus Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inspectoratul Judetean promoveaza Universitatea Ovidius. Mai ramane ca domnul inspector general sa ne oblige sa ne continuam studiile La Ovidius. Poate are actiuni sau ore la universitate sau este bagat intr un program de cercetare astronomica. Bravo.
1
0
Mihai Sorin suna la usa ISJ. Deschide Codreanu Alina si spune: Buna ziua, ce doriti? Fraierul raspunde: Buna Alina, sunt Sorin si am venit s-o sug. Alina Condreanu intreaba: S-O CE? Fraierul raspunde: SORIN!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212